Leonardo Bonucci tijdens duel met AC Milan

Pijnlijke nederlaag Juventus, Dumfries belangrijk voor Internazionale

Een pijnlijke avond voor Juventus in de Serie A. De ploeg van Massimiliano Allegri verloor met 2-0 op bezoek bij AC Milan en staat nu op een teleurstellende achtste plek. Ook tegen AC Milan gaf het team uit Turijn niet thuis.

In de eerste helft kreeg Milan met Rafael Leão de grootste kansen. Hij trof twee keer de paal. Vlak voor rust was het raak. Een Milanese corner belandde in de kluts bij Fikayo Tomori. Hij tikte binnen.

Milan-speler Brahim Díaz ziet zijn bal tegen de touwen gaan

Hetzelfde beeld in de tweede helft, waar binnen tien minuten opnieuw gescoord werd. Door geklungel op het middenveld bij Juventus, ging de razendsnelle Brahim Díaz er met de bal vandoor. Oog in oog met Juve-keeper Wojciech Szczesny bleef de Spanjaard kalm. Er werd daarna niet meer gescoord in het weinig hoogstaande duel.

Belangrijke driepunter voor Inter

Eerder op de dag speelde Internazionale. De laatste twee competitiewedstrijden tegen Udinese en AS Roma werden allebei verloren. Afgelopen dinsdag kende het team wel een opsteker, toen FC Barcelona in de Champions League verslagen werd met 1-0.

In Sassuolo was het niet veel soeps de eerste helft. Tot de 44ste minuut. Een corner van Hakan Calhanoglu werd verlengd door Denzel Dumfries en binnengetikt door Inter-spits Edin Dzeko.

Dzeko viert een goal tegen Sassuolo samen met Martinez en Dumfries

Inzaghi koos voor oud-Ajacied André Onana onder de lat. Vlak voor rust kon de Kameroense doelman zich nog even onderscheiden met een redding. Tot vandaag stond Samir Handanovic in het doel tijdens competitiewedstrijden. De Sloveen werd de afgelopen tijd regelmatig bekritiseerd. Onana stond al in de basis bij alle Champions League-wedstrijden.

Stefan de Vrij zat, zoals wel vaker dit seizoen, de hele wedstrijd op de bank.

Davide Frattesi viert de gelijkmaker van Sassuolo

Sassuolo ging na rust op jacht naar de gelijkmaker, en die kwam er na een uurtje spelen. Een schitterende voorzet van Rogério Oliveira da Silva werd verzilverd door Davide Frattesi.

Dzeko matchwinner

Inter nam daarna het initiatief weer. Een kwartier voor tijd resulteerde dat in een doelpunt: Dzeko kopte de Milanese ploeg weer op voorsprong. Het betekende zijn tweede goal van de middag. Sassuolo maakte daarna weinig aanspraak meer op een treffer.

Door de overwinning stijgt Internazionale naar de zevende plek, over Juventus heen. Respectievelijk 13 en 15 punten. Koplopers Napoli en Atalanta Bergamo spelen morgen.