Cocu heeft, ten koste van Cambuur, zijn eerste zege met Vitesse binnen

Bekijk de samenvatting van SC Cambuur - Vitesse

Na twee nederlagen heeft Phillip Cocu, die eind vorige maand de naar VfL Bochum vertrokken trainer Thomas Letsch opvolgde, zijn eerste punten binnen met Vitesse. De 3-0 zege bij SC Cambuur verloste de Arnhemmers meteen ook van de laatste plaats in de eredivisie.

Daar vinden FC Emmen en FC Volendam, die elkaar vrijdagavond in evenwicht hielden, zich nu gebroederlijk terug.

Vitesse had de overhand voor de rust en na gemiste kansen van Gabriel Vidovic en Bartosz Bialek kwam het door een intikker van Ryan Flamingo uit een vrije trap van Maximilian Wittek op 0-1.

Cambuur-trainer Henk de Jong met Vitesse-collega Phillip Cocu

De 0-2 leek op slag van rust aanstaande toen Vidovic met een knappe actie bij de achterlijn eerst Doke Schmidt in de luren legde en daarna door Jamie Jacobs gevloerd werd. Tot opluchting van de Friezen net buiten het strafschopgebied, zo oordeelde de VAR, en dus bleef een penalty uit.

De tweede Arnhemse treffer volgde na de pauze alsnog en was bovendien bijzonder fraai: Kacper Kozlowski veroverde op eigen helft de bal en rondde na een lange rush koel af. Sondre Tronstad deed nog een duit in het zakje met een poeier van dichtbij voor het derde Arnhemse doelpunt. Erger bleef Cambuur bespaard: Matus Bero trof vlak voor tijd de paal.