Jeffrey Hoogland
NOS Wielrennen

Hoogland kwalificeert zich voor tijdritfinale, Van der Duin leider in omnium

Jeffrey Hoogland heeft zich bij de WK baanwielrennen in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines overtuigend geplaatst voor de finale van de 1 kilometer tijdrit. De nummer twee van de keirin van donderdag en wereldkampioen van 2018 en 2021 ging rond in 58,294 (67,578 kilometer per uur).

Hoogland, die na de keirinfinale ten val kwam maar daar blijkbaar geen naweeën van had, eindigde met zijn tijd ruimschoots als eerste in het veld van 25 renners. Nummer twee Matteo Bianchi uit Italië gaf 1,1 seconde toe.

Vanavond om 20.00 uur verschijnen Hoogland en Bianchi met zes anderen opnieuw op de baan als er om de medailles gekoerst gaat worden.

Bekijk het programma van de komende dagen, de avondsessies zijn live te zien bij de NOS:

Maike van der Duin staat aan de leiding na twee onderdelen op het omnium. De 21-jarige Assense eindigde op de scratch als vijfde en won de temporace. Vanavond volgen nog twee onderdelen: de afvalkoers en de puntenkoers.

Van der Duin pakte eerder in de week al zilver op de scratch, een onderdeel waar de rensters veertig ronden afleggen. Ze verzamelde op de meerkamp tot nu toe 72 punten, 2 meer dan de Amerikaanse Jennifer Valente die regerend olympisch kampioen is.

Vanavond komt ook Laurine van Riessen weer in actie. Zij moet het in de halve finales van het sprinttoernooi opnemen tegen de Duitse Lea Sophie Friedrich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl