Roberto Firmino krijgt Ibrox park stil

Na zevenklapper Liverpool bij Rangers lijkt Ajax veroordeeld tot Europa League

Liverpool is hard op weg om Napoli in groep A van de Champions League te vergezellen naar de achtste finales. Met een overwinning bij Rangers (1-7) lijken de Engelsen Ajax te hebben veroordeeld tot de strijd om het Europa League-ticket.

De derde plek in de poule is het meest reële doel nu voor de Amsterdammers, na de 4-2 nederlaag bij Napoli eerder op de avond.

Liverpool-coach Klopp na 7-1-zege: 'Normaal een biertje, nu worden we dronken'

Theoretisch zijn er ook nog kansen op overwintering in de Champions League voor Ajax. Kansen die leken te groeien toen Scott Arfield de Rangers met een schuiver aan de leiding bracht (1-0).

Maar na negentig minuten was het gat met Liverpool zes in plaats van de gewenste drie punten, omdat de Engelsen veel te sterk voor Rangers bleken. Nadat Roberto Firmino halverwege de eerste helft de gelijkmaker al binnen had gekopt, vielen de goals na rust als rijpe appelen.

Snelste hattrick ooit voor Salah

Wederom Firmino, Darwin Nunez, daarna in zes minuten en twaalf seconden drie keer Mo Salah (de snelste hattrick ooit in de Champions League) en tot slot Harvey Elliott zetten Rangers weer stevig op de laatste plek in de poule.

Over twee weken is de volgende speelronde

Ajax moet op de laatste speeldag nog naar Glasgow. Als het de voorsprong van drie punten op de Schotten behoudt, mogen de Amsterdammers na de 4-0 in de Johan Cruijff Arena in elk geval met drie goals verschil verliezen om met een beter onderling resultaat te overwinteren.