Propagandafoto van Kim tijdens de rakettesten
NOS Nieuws

Noord-Korea: raketlanceringen waren simulaties met tactische nucleaire wapens

De Noord-Koreaanse raketlanceringen van de afgelopen weken waren bedoeld om een aanval te simuleren op Zuid-Korea met tactische nucleaire wapens. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA.

In het bericht wordt ook gemeld dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un toezicht hield op de simulatie en de leiding erover had. Er zou onder meer geoefend zijn met het raken van militaire commandofaciliteiten, het aanvallen van belangrijke havens en het neutraliseren van luchthavens.

Tactische kernwapens hebben een kleinere nucleaire lading dan traditionele kernraketten. Ze kunnen daarom worden ingezet voor bijvoorbeeld het uitschakelen van een troepenmacht op het slagveld, in plaats voor de volledige verwoesting van een groot gebied.

Militaire oefeningen

Afgelopen weekend lanceerde het communistische land twee ballistische raketten. Ze legden ongeveer 350 kilometer af en kwamen in de Japanse Zee terecht. De raketproef was de zevende sinds begin vorige week.

De Noord-Koreaanse oefeningen zouden een reactie zijn op de gezamenlijke militaire oefeningen van Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten. Woensdag lanceerden zowel Zuid-Korea als de VS twee ballistische ATACMS-korteafstandsraketten als reactie op de Noord-Koreaanse raketproeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl