Robbert Kemperman
NOS SportAangepast

Opnieuw geen winst voor hockeyers Amsterdam, vrouwen Amsterdam blijven winnen

De hockeyers van Amsterdam hebben voor de vijfde keer op rij niet weten te winnen in de hoofdklasse. Tegen Oranje-Rood werd met 1-1 gelijkgespeeld. De vrouwen van Amsterdam deden het een stuk beter. Zij wonnen met 0-2 van Pinoké.

Vooral op eigen bodem hebben de mannen van Amsterdam het moeilijk. De laatste thuiszege werd alweer vijf maanden geleden geboekt, op 10 april. De nummer drie van het afgelopen seizoen is door de tegenvallende start van dit seizoen terug te vinden op de achtste plaats.

Voorzichtig begin

Na een voorzichtig begin van beide ploegen in het Wagener Stadion kwamen er in het tweede kwart kansen. Oranje-Rood-doelman Pirmin Blaak moest voor het eerst reddend optreden op een schot van Trent Mitton en aan de andere kant werd goalie Joren Romijn door zijn eigen verdediger aan het werk gezet.

Niet veel later werd Romijn gepasseerd. Sheldon Schouten tikte een voorzet vanaf rechts bij de eerste paal binnen. De minieme voorsprong van Oranje-Rood bleef lange tijd op het scorebord staan, maar in het laatste kwart kwam Amsterdam toch nog op gelijke hoogte.

Sheldon Schouten

Een strafcorner, de tweede van Amsterdam in de wedstrijd, mislukte compleet. Toch bleef de thuisploeg in balbezit en scoorde Mitton alsnog. Direct na de Amsterdamse goal kreeg Oranje-Rood een strafcorner, maar de inzet van Tijmen Reyenga werd gered door Romijn.

Onderaan de ranglijst heeft Voordaan nog altijd geen punt gepakt. Tegen HGC werd met 5-0 verloren. De Wassenaarse club klom dankzij de ruime zege één plaatsje in de stand.

Vrouwen Amsterdam blijven ongeslagen

Bij de vrouwen stond onder meer de wedstrijd tussen Amsterdam, dat nog geen puntenverlies leed dit seizoen, en nummer drie Pinoké op het programma. Ook Pinoké kende een goede competitiestart. De club uit Amstelveen won drie keer en speelde twee wedstrijden gelijk.

Dankzij doelpunten van Freeke Moes en Fay van der Elst bezorgde Amsterdam Pinoké de eerste nederlaag van het seizoen.

In de andere wedstrijd van zaterdagavond boekte SCHC een verpletterende zege op hekkensluiter Klein Zwitserland. Het werd 8-0 in Bilthoven. Daardoor is SCHC op doelsaldo Amsterdam voorbij in de stand en is de Bilthovense club de nieuwe koploper in de hoofdklasse.

  • NOS
    Stand hockey hoofdklasse mannen
  • NOS
    Uitslagen hockey hoofdklasse mannen
  • NOS
    Stand hockey hoofdklasse vrouwen
  • NOS
    Uitslagen hockey hoofdklasse vrouwen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl