EHL
NOS Sport

Hockeyers Pinoké naar kwartfinales EHL na zege op Engelse kampioen

De hockeyers van Pinoké hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Euro Hockey League. Tegen de Engelse kampioen Old Georgians liep de score niet zo hoog op als zaterdag tegen Slavia Praag (16-0), maar met een 3-1 zege overtuigde de EHL-debutant opnieuw.

Van overtuigen was in het eerste kwart overigens nog geen sprake. Het was aan doelman Hidde Brink te danken dat Pinoké de openingsfase schadevrij doorkwam. Hij bracht meermaals redding op een strafcorner van Old Georgians en had zelfs een antwoord op een strafbal van de Engelse international Sam Ward.

Fraaie wijze

In het tweede kwart trok Pinoké het spel aan de hand van Miles Bukkens naar zich toe. Een paar minuten voor rust plukte Bukkens op fraaie wijze met zijn backhand een hoge bal uit de lucht, om vervolgens Marlon Landbrug in staat te stellen de openingsgoal te maken.

Ook bij de 2-0, gemaakt door de Belg Sebastien Dockier, deed Bukkens het voorbereidende werk. De jeugdinternational tekende kort voor tijd zelf voor de 3-0, waarna Lee Morton nog iets terugdeed voor de Britten.

Final 8

Amsterdam slaagde er niet in om zich te plaatsen voor het finaleweekend. Het Belgische La Gantoise bleek vrijdag in de achtste finales een niet te nemen horde. Na de 1-1 in de reguliere speeltijd namen de Belgen de shoout-outs beter dan Amsterdam.

Bloemendaal was als kampioen van Nederland al verzekerd van deelname aan de 'final 8'. Die zal plaatsvinden tijdens Pasen, op een nog onbekende locatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl