EHL
NOS Sport

EHL al ten einde voor hockeyers Amsterdam: La Gantoise neemt shoot-outs beter

Voor de hockeyers van Amsterdam zit de Euro Hockey League er alweer op. De ploeg van Alexander Cox kwam in de achtste finales tegen La Gantoise in de reguliere speeltijd niet verder dan 1-1, waarna de Belgische formatie zich koelbloediger toonde in de shoot-outs.

Amsterdam, dat een dag eerder nog met 6-1 over Lille was gelopen, was in Hamburg in de eerste twee kwarten enkele malen dicht bij de openingstreffer. Zo schoot Floris Middendorp in de rebound van een strafcorner rakelings naast en kwam Valentijn Charbon net tekort om de bal in het Belgische doel te glijden.

Amsterdam opent score

Zes minuten na de pauze was het wel raak voor Amsterdam, hoewel het op dat moment met tien man op het veld stond na een groene kaart voor Robbert Kemperman. Valentin Verga ontdeed zich van enkele Gentse verdedigers en passte opzij naar Mirco Pruyser, die doeltreffend uithaalde.

Kort daarop moest Amsterdam-doelman Joren Romijn tot twee keer toe handelend optreden, maar op een tip-in van Roman Duvekot was hij kansloos.

Middendorp en Verga stuitte in het vierde kwart op Gantoise-keeper Tomas Santiago, die zich vervolgens ook onderscheidde bij de noodzakelijk geworden shoot-outs. Die werd met 4-2 in Belgisch voordeel beslist.

Debutant Pinoké

Deze dagen wordt in Duitsland de eerste fase van de EHL gespeeld. Van 29 september tot en met 2 oktober spelen de mannen. Zaterdag neemt debutant Pinoké het op tegen Slavia Praag in de knock-outfase van het toernooi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl