Burkhardt viert zijn treffer

Hockeyers Amsterdam na ruime zege door naar tweede ronde EHL

De hockeyers van Amsterdam hebben zich na een ruime zege verzekerd van de tweede ronde van de Euro Hockey League. De ploeg van coach Alexander Cox was met 6-1 te sterk voor het Franse Lille.

Het kwaliteitsverschil tussen Amsterdam en Lille werd al snel duidelijk. Boris Burkhardt opende na 144 seconden de score, door een voorzet eenvoudig binnen te tikken.

De rest van de wedstrijd bleef het eenrichtingsverkeer op het veld. Mirco Pruyser maakte de 2-0 en vlak voor rust pushte Rupinder Pal Singh het derde Amsterdamse doelpunt binnen.

Verdedigend Lille

Lille beperkte zich tot verdedigen, in de hoop de nederlaag zo klein mogelijk te houden. Het duurde dan ook tot het einde van het derde kwart totdat er opnieuw gejuicht kon worden door Amsterdam. Burkhardt bracht de stand op 4-0.

Ook Singh maakte vervolgens zijn tweede doelpunt van de middag en Matthew Dawson bracht het totaal van de Amsterdammers op zes doelpunten. Antoine Bonomi redde nog de eer voor Lille.

In de tweede ronde is La Gantoise de tegenstander van Amsterdam. De club uit Gent won in de eerste ronde met 7-0 van Rotweiss Wettingen.

Debutant Pinoké

Deze dagen wordt in Duitsland de eerste fase van de EHL gespeeld. Van 29 september tot en met 2 oktober spelen de mannen.

Zaterdag neemt EHL-debutant Pinoké het op tegen Slavia Praag in de knock-outfase van het toernooi. Mocht de club uit Amsterdam vliegend van start gaan, dan neemt de ploeg van coach Jesse Mahieu het zondag al op tegen de winnaar van het duel tussen SV Arminen (Oostenrijk) en Old Georgians (Engeland).