NOS Sport

Ook onder Lomans gaat HGC onderuit: Oranje-Rood met liefst 5-1 te sterk

HGC is er ook in de zesde speelronde van de hoofdklasse niet in geslaagd een overwinning te boeken. Oranje-Rood was in Eindhoven met 5-1 te sterk voor de ploeg van Bram Lomans, die sinds deze week als hoofdverantwoordelijke in de dug-out zit.

Pijnlijk debuut Lomans als HGC-coach: 5-1 nederlaag tegen Oranje-Rood

Lomans heeft, zoals voor het seizoen al gepland, de plaats overgenomen van Paul van Ass, die vanwege zijn werk als bondscoach van de Nederlandse vrouwen niet meer de hoofdtrainer is in Wassenaar.

Maar ook met Van Ass op de tribune en Lomans op de bank liep HGC in de val waar het dit seizoen al vaker in gelopen is: hockeyend was het lange tijd zeker niet minder dan de tegenstander, maar de doelpunten werden te makkelijk weggegeven.

Tegen Oranje-Rood moest HGC het bovendien doen zonder aanvoerder en spelbepaler Seve van Ass, die met een lichte blessure aan de kant stond.

Pijnlijke uitslag

Ondanks het gemis van Van Ass kwam HGC in de tweede helft op voorsprong, via een goed gemikte strafcorner van de Argentijn Maico Casella (0-1). Het duurde echter niet lang voordat Oranje-Rood orde op zaken stelde. Zeven minuten later was het door goals van Tijmen Ryenga, Gijs van Merriënboer en Sam Lane alweer 3-1.

In de slotfase liet HGC het wel heel erg lopen, waardoor het debuut van Lomans via Thibeau Stockbroekx (4-1) en opnieuw Lane (5-1) zelfs een heel pijnlijke werd voor het voormalige strafcornerkanon.

HGC blijft met twee punten voorlaatste in de hoofdklasse. Oranje-Rood is juist uitstekend gestart. Het deelt de tweede plaats met Bloemendaal, vijf punten achter het nog foutloze Kampong.

Vrouwen Kampong winnen kelderkraker

Bij de vrouwen boekte Kampong de eerste zege van het seizoen. Tegen hekkensluiter Klein Zwitserland kwam het tweemaal op achterstand, maar mede door twee goals van Bente van der Veldt en een benutte strafcorner van Lidewij Welten trok Kampong uiteindelijk met 4-2 aan het langste eind.

Bovenin deed SCHC wat Amsterdam op zaterdag al deed: ook de vijfde wedstrijd van het seizoen winnen. Dat deed SCHC tegen Rotterdam zelfs met 7-1. Ginella Zerbo maakte een hattrick.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl