AFP
NOS SportAangepast

Vierde tijd Verstappen in tweede vrije training in Singapore, Ferrari sneller

Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore de vierde tijd neergezet. Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc en Mercedes-rijder George Russell waren sneller. In de eerste oefensessie klokte Verstappen de tweede tijd, kort achter Lewis Hamilton.

Verstappen - vrijdag 25 jaar oud geworden - kan dit weekend in theorie zijn wereldtitel prolongeren. Als hij de race van zondag wint en Leclerc eindigt als negende of lager, is hij al wereldkampioen.

Als de Monegask zevende wordt en Verstappen wint met de snelste ronde is dat ook het geval. Teamgenoot Sergio Pérez moet in beide gevallen wel buiten de topdrie eindigen.

Het is voor het eerst in drie jaar dat de Formule 1 in Singapore is. Door de coronacrisis ging een streep door de vorige edities. Het bochtige stratencircuit van Marina Bay staat door de hoge luchtvochtigheid in Singapore bekend als een heel zware. Bovendien is de baan krap, waardoor een botsing en de safety car nooit ver weg zijn.

De eerste training werd vooral gebruikt om weer een beetje te wennen aan Marina Bay. Verstappen maakte toen een prima indruk, hoewel Hamilton een fractie van een seconde sneller was. Leclerc had lang problemen met zijn auto en reed uiteindelijk de derde tijd.

Brandje in auto Gasly

De tweede oefensessie werd net zoals de kwalificatie en de race in het donker gereden. Die oefensessie was dus een stuk belangrijker dan de eerste, die overdag plaatsvond.

Daarom werden er door de coureurs meer risico's genomen. Pérez ging vol voor de snelste tijd, maar raakte de muur en had geluk dat hij gewoon door kon rijden. Russell en Hamilton van Mercedes vlogen uit de bocht.

Het was vooral even schrikken toen er een brand ontstond in de wagen van Pierre Gasly. Gelukkig kon de Fransman snel uit zijn auto springen en werd het vuur meteen geblust.

Wie tijdens de tweede training wel probleemloos rondreed was Alexander Albon. De Thais-Britse coureur miste de GP in Monza door een operatie door een blindedarmontsteking. Nyck de Vries pakte als vervanger toen twee punten bij zijn F1-debuut. De Nederlander staat dit weekend stand-by voor Williams.

"Singapore is de zwaarste race van het jaar", zei Albon voor de eerste training. "Maar ik maak me geen zorgen over de naweeën van de operatie. Ik zou hier niet zijn als ik zou twijfelen. "

Hij was onder de indruk van de prestatie van De Vries in Monza. "Nyck heeft het fantastisch gedaan. Prachtig dat hij de punten binnenhaalde. Dat was heel belangrijk voor het team."

Verstappen lang in pits

Sainz domineerde de tweede training. De Spanjaard zette met 1.42,587 de snelste tijd van de dag neer en alleen Leclerc kwam daar bij in de buurt.

Verstappen moest erg lang wachten tot hij een poging tot een echt snelle ronde kon ondernemen. Het leek erop dat er iets aangepast moest worden aan zijn auto, want de monteurs van Red Bull sleutelden er lang en driftig aan.

Drie minuten voor het einde van de sessie kwam Verstappen toch weer de baan op. Hij verbeterde de tijd die hij aan het begin van de training neerzette, maar voor een snelste ronde was het niet genoeg. Verstappen reed de vierde tijd, iets meer dan drie tienden langzamer dan Sainz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl