AFP
NOS Nieuws

Zeker 19 doden en tientallen gewonden bij aanslag op onderwijsinstituut Kabul

Bij een zelfmoordaanslag op een onderwijsinstituut in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn minstens 19 mensen omgekomen. Ook zijn er tientallen gewonden, melden de lokale autoriteiten.

De slachtoffers zijn onder anderen jongeren die net klaar waren met de middelbare school. Op het moment van de aanslag waren zij bezig met een toelatingsexamen voor de universiteit. Tot nu toe heeft niemand de aanslag opgeëist. De verwachting is dat het dodental nog verder zal oplopen.

Veel inwoners van het gebied waar de aanslag plaatsvond, behoren tot de Hazara, een grotendeels sjiitische minderheid in Afghanistan. In het verleden waren de Hazara geregeld het slachtoffer van aanslagen door IS. Ook werd de minderheid stevig onderdrukt onder het vorige Taliban-regime, in de jaren 90.

Vorig jaar augustus grepen de Taliban opnieuw de macht in Afghanistan. De moslimextremistische organisatie heeft sindsdien benadrukt dat zij Afghanistan willen behoeden voor oorlog in de komende decennia. Toch vonden in de afgelopen maanden verschillende aanslagen plaats op moskeeën en in woongebieden. Terreurgroep IS zat achter een deel van die aanslagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl