Akram Afif (links) viert een doelpunt voor Qatar

WK-tegenstanders Nederlands elftal spelen gelijk in oefenduels

Alle tegenstanders van het Nederlands elftal in de groepsfase van het WK hebben dinsdag hun oefeninterland gelijkgespeeld. Oranje is ingedeeld in een groep met gastland Qatar, Senegal en Ecuador.

Qatar hield Chili in Wenen op 2-2. In de slotfase miste Alexis Sánchez een strafschop namen de Chilenen, die zich niet wisten te plaatsen voor het WK.

De wedstrijd tussen Senegal en Iran eindigde in 1-1. Via een eigen doelpunt kwam de kampioen van Afrika kort na rust op voorsprong, maar Senegal gaf die voorsprong al snel weer uit handen. Bij Iran kwam Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh als wisselspeler binnen de lijnen.

Ecuador speelde in Düsseldorf met 0-0 gelijk tegen Japan. De ingevallen Enner Valencia kreeg in de slotfase een uitgelezen mogelijkheid om Ecuador vanaf de strafschopstip naar de winst te schieten, maar zijn inzet werd gestopt door de Japanse keeper.

Programma Oranje

Het Nederlands elftal begint het WK op 21 november tegen Senegal. Vier dagen later neemt de ploeg van bondscoach Louis van Gaal het op tegen Ecuador en op 29 november is Qatar de laatste tegenstander in groep A. Qatar en Ecuador spelen op 20 november de openingswedstrijd van het WK. Het WK duurt tot en met 18 december.

Ook WK-ganger Brazilië speelde dinsdag een oefenwedstrijd. De Brazilianen wonnen in Parijs hun laatste oefeninterland voor het wereldkampioenschap overtuigend van Tunesië. De vijfvoudig wereldkampioen zegevierde in het Parc des Princes met 5-1. Neymar, die bij PSG speelt, maakte op voor hem bekend terrein één doelpunt.

Vreugde bij de Braziliaan Neymar in Parijs

Bij rust stond de ploeg van bondscoach Tite al met 4-1 voor, via doelpunten van Raphinha (twee), Richarlison en een strafschop van Neymar. Naar Richarlison werd bij het juichen een banaan gegooid, tot afschuw van de Brazilianen. In de tweede helft scoorde alleen invaller Pedro nog.

Oud-Ajacied Antony viel na rust ook in. Tunesië speelde ruim een helft met tien man, na een rode kaart voor verdediger Dylan Bronn.

Uruguay won in de Slowaakse hoofdstad Bratislava met 2-0 van Canada, via doelpunten van Nicolás De La Cruz en Darwin Nuñez.