NOS Wielrennen

Van der Poel 'heeft spijt van actie' en reageert op beelden hotelincident

Van der Poel heeft spijt van hotelincident: 'Had het anders moeten aanpakken'

Mathieu van der Poel is na zijn bewogen dagen in Australië weer terug op Europese bodem. Vanmiddag landde de wielrenner op vliegveld Zaventem en zei hij berouw te hebben van hoe hij gehandeld heeft op de veelbesproken avond voor de wegwedstrijd van de WK.

"Natuurlijk heb ik er spijt van, ik ben in de fout gegaan", zegt Van der Poel tegen de Belgische omroep VTM. "Dat geef ik toe, ik had dat niet moeten doen en het anders moeten aanpakken."

Van der Poel bekent schuld

Van der Poel bracht de nacht van zaterdag op zondag in de cel door, nadat hij in zijn hotel twee meisjes van 13 en 14 jaar had geduwd en vastgepakt. Dat bekende Van der Poel ook in de rechtszaal in Australië, waar hij veroordeeld werd en een boete kreeg van iets meer dan duizend euro.

Bekijk in de video hieronder de reactie van de advocaat van Van der Poel na de rechtszaak.

Advocaat Van der Poel: 'Hij voelt zich alsof hij land en team heeft teleurgesteld'

Rond tien uur waren de twee meisjes op de gang lawaai aan het maken en klopten ze herhaaldelijk op de deur van Van der Poel, die juist vroeg op bed lag omdat hij de volgende dag de wegwedstrijd bij de WK voor de boeg had.

Op beelden, die ook in handen zijn van de NOS, is te zien hoe Van der Poel achter de meisjes aanrent, hun kamer inkomt en over een bed springt richting één van de meisjes.

"Ik heb één van de meisjes vast gehad aan d'r arm. Het was zeker niet de bedoeling om haar pijn te doen. Iedereen die mij kent weet dat ik nog nooit iemand pijn heb gedaan", zegt Van der Poel. "Er gaan verhalen rond over duwen enzovoorts, maar dat is niet wat er gebeurd is."

Voor de start van de wedstrijd van zondag reageerde Van der Poel op die bewuste nacht in Australië:

Van der Poel bracht avond door op politiebureau: 'Luidruchtige kinderen op de gang'

De 27-jarige Van der Poel heeft maandag in de rechtszaal schuld bekend. De Australische rechtbank veroordeelde hem voor het vergrijp en de Nederlander mag drie jaar lang Australië niet in. Zijn advocaat gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

Voor nu gaat Van der Poel thuis de rust opzoeken en zullen zijn ploeg en advocaat het verder afhandelen. "Het is gebeurd, ik probeer het achter me te laten en verder te kijken naar wat er komt."

Op het matje van Alpecin

De renner van Alpecin Deceuninck moet zich wel nog bij zijn ploeg melden. In een persverklaring geeft de wielerploeg aan de situatie "te betreuren". Nu de wielrenner weer terug op Europese bodem is, wil de ploeg een gesprek aangaan met Van der Poel. "Op basis daarvan zullen we bepalen welke stappen er genomen worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl