Activisten van Extinction Rebellion in gesprek met de politie
NOS NieuwsAangepast

Klimaatactivisten Extinction Rebellion blokkeren twee uur lang A12 in Den Haag

Een twintigtal klimaatactivisten van Extinction Rebellion heeft twee uur lang de snelweg A12 in Den Haag geblokkeerd. Ze gingen in de buurt van het Malieveld op het asfalt zitten om te protesteren tegen overheidssubsidies voor olie, kolen en gas.

Er ontstonden bij de versperring in beide richtingen korte files. Beide weghelften waren rond 14.40 uur weer vrij voor het verkeer.

Enkele actievoerders hadden zichzelf aan het wegdek vastgelijmd, anderen hielden een sit-in. Na drie kwartier riep de politie de activisten op om zelf te vertrekken omdat ze anders door agenten weggehaald zouden worden.

Klimaatactivisten blokkeren A12 bij Den Haag, sommigen vastgelijmd aan wegdek

De actie werd door Extinction Rebellion gefilmd en gestreamd op sociale media. Op die beelden was te zien dat het om een gemêleerd gezelschap ging, van jong tot oud. Exctinction Rebellion protesteert vaker onaangekondigd tegen de fossiele industrie en het klimaatbeleid van de overheid. De actie van vandaag was vlak bij het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer, waar vandaag de Algemene Politieke Beschouwingen zijn begonnen.

Er zijn vier mensen uit de groep aangehouden, aldus de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl