NOS Nieuws

22 arrestaties bij protest Extinction Rebellion in hoofdkantoor Belastingdienst

De politie heeft 22 demonstranten van klimaatprotestgroep Extinction Rebellion gearresteerd bij een protest in het hoofdkantoor van de Belastingdienst in Den Haag. Het protest was in samenwerking met Christian Climate Action.

Ongeveer vijfentwintig activisten waren binnengedrongen in de lobby van het gebouw. Ze hielden spandoeken en borden vast met leuzen als "Ik wil een toekomst" en "Stop subsidie aan de fossiele industrie". Sommige demonstranten hadden zich vastgeketend aan meubels. Tijdens de demonstratie konden medewerkers van de Belastingdienst de lobby niet in.

De politie was al snel ter plaatse en droeg de demonstranten op het pand te verlaten. 22 activisten die niet weg wilden gaan, zijn gearresteerd. Vastgeketende activisten werden losgeknipt.

De klimaatactivisten protesteerden tegen overheidssubsidies aan de fossiele industrie. "Dat onze regering de fossiele industrie nog steeds elk jaar met 17,5 miljard sponsort is misdadig. Klimaatbeleid is daarmee hozen in een lekke boot", zegt een demonstrant.

Volgens een woordvoerder van Extinction Rebellion is het puur toeval dat de actie op dezelfde dag was als het boerenprotest.

Op Twitter zijn beelden van de demonstratie gedeeld:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl