Valeri Karpin, bondscoach van Rusland
NOS Voetbal

Russen niet op EK 2024: UEFA neemt Rusland niet mee in loting kwalificatie

Rusland zal niet spelen op het EK voetbal in 2024. De Russische voetbalbond RFS meldt dat het Russische elftal op 9 oktober niet meedoet in de loting voor de kwalificatie van het Europees kampioenschap in Duitsland van over twee jaar, omdat de UEFA Russische elftallen en clubs uitsluit van deelname aan internationale sporttoernooien.

Dat besluit werd in februari genomen vanwege de Russische inval in Oekraïne. De Russische voetbalbond vocht dat besluit aan bij het sporttribunaal CAS, maar kreeg in juli te horen dat de uitsluiting gegrond is en blijft staan.

Ook geen WK

Eerder sloot de wereldvoetbalbond FIFA het nationale team van Rusland al uit van internationale competities, zoals de play-offs voor het WK. Daar zou de ploeg van bondscoach Valeri Karpin aan deelnemen na een tweede plaats in de groepsfase van de kwalificatie. De Russen zijn er op het WK in Qatar dan ook niet bij.

Opvallend genoeg doet Belarus, een bondgenoot van de Russen, wel mee met de loting, ondanks een verzoek van de Duitse toernooiorganisatie om de Belarussen ook uit te sluiten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl