NOS Voetbal

WK voetbal begint dag eerder met Qatar-Ecuador, duel Oranje niet meer openingsduel

Het WK voetbal begint een dag eerder, op 20 november, en het Nederlands elftal speelt niet langer de openingswedstrijd. Dat heeft de wereldvoetbalbond FIFA vandaag unaniem besloten.

De groepswedstrijd van gastland Qatar tegen Ecuador is een dag naar voren gehaald, zodat rond dat duel ook de officiële openingsceremonie kan plaatsvinden. De openingswedstrijd begint om 17.00 uur Nederlandse tijd.

De eerste groepswedstrijd van Nederland tegen Senegal blijft op 21 november staan, maar de aanvangstijd is wel zes uur opgeschoven. Het duel begint niet om 11.00 uur, maar om 17.00 uur Nederlandse tijd.

Vuurwerkshow

Qatar wil graag uitpakken met onder meer een grote vuurwerkshow rond de eerste wedstrijd van het WK, maar het is geen optie om dat bij klaarlichte dag te doen. De FIFA vindt het ook weer ongebruikelijk om een hele ceremonie te houden rond het eerste duel van Qatar, als er eerder op de dag al twee wedstrijden gespeeld zijn.

Daarmee wordt tevens de traditie voortgezet om het gastland als eerste in actie te laten komen. Sinds 2006 is dat het geval, tot en met 2002 was die eer voor de regerend wereldkampioen weggelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl