AFP
NOS NieuwsAangepast

Ruim 800 mensen geëvacueerd vanwege bosbranden Zuid-Frankrijk

Het aantal mensen dat sinds maandag is geëvacueerd vanwege bosbranden in het Franse departement Gironde is opgelopen tot 840. Volgens de lokale autoriteiten is tot nu toe zo'n 3500 hectare natuur verloren gegaan en het vuur breidt zich nog steeds uit.

Er zijn meer dan 900 brandweerlieden ingezet om het vuur te bestrijden. Ook worden er vliegtuigen en helikopters gebruikt om de branden te blussen.

Gisteren maakten hulpverleners al bekend dat zo'n 540 mensen gedwongen waren geëvacueerd. Later op de dag moesten nog eens 300 mensen hun huizen verlaten.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden. Wel zijn zeker vier huizen door het vuur verwoest. Ook afgelopen nacht ging de brandweer door met blussen.

Gerechtelijk onderzoek

De brand brak maandagmiddag uit bij de plaats Saumos, ruim 30 kilometer van Bordeaux. Het departement Gironde heeft een gerechtelijk onderzoek ingesteld naar de oorzaak.

Het gebied heeft de laatste dagen te maken met recordtemperaturen. In Bordeaux werd het maandag 37,5 graden. De laatste keer dat het er in de maand september zo warm werd, was volgens de weerdienst Météo France in 1987.

Afgelopen zomer werd Frankrijk ook al geteisterd door meerdere grote bosbranden. In Gironde ging toen bijna 30.000 hectare verloren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl