NOS Voetbal

Schreuder verwacht een storm in Liverpool: 'Lef is het sleutelwoord'

Schreuder: 'Lef is het sleutelwoord tegen Liverpool'

Ajax treft dinsdag met Liverpool een absolute topclub in de Champions League. Toch zullen de Amsterdammers zich niet verstoppen op Anfield. "Wij willen ook ons spel spelen", zei Alfred Schreuder maandag op de persconferentie.

Geef de trainer eens ongelijk. Het loopt de laatste weken als een trein bij Ajax en Liverpool kent de slechtste seizoenstart in jaren. De Engelsen staan op de zevende plek in de Premier League en in de Champions League kreeg de ploeg van Virgil van Dijk vorige week een enorme draai om de oren van Napoli (4-1).

Maar van onderschatting wil Schreuder niets weten. "Ik verwacht dat het gaat stormen morgen. Maar goed, dat willen wij ook."

Niet angstig

Volgens de trainer is het daarom belangrijk dat Ajax niet angstig voor de dag komt en onder het pressievoetbal van Jürgen Klopp uit voetbalt, in plaats van de lange bal te hanteren. "Tegen dit soort ploegen moet je heel goed zijn aan de bal. Je moet lef hebben. Dat is het sleutelwoord morgen."

Alfred Schreuder

Lef dus. Een speler die altijd met zijn borst naar voren het veld opkomt, is de aanvoerder van Ajax, Dusan Tadic. De Serviër is ook aangeschoven in Liverpool en kijkt uit naar de wedstrijd op Anfield.

"Het is een groot stadion met een mooie ambiance. Het wordt een ongelofelijk mooie wedstrijd", zegt de aanvaller, die er in 2020 ook al bij was toen Ajax in een leeg stadion met 1-0 van Liverpool verloor.

Tadic stak de laatste weken niet in zijn beste vorm. Door de komst van Steven Bergwijn was Schreuder op zoek naar een nieuwe positie voor zijn aanvoerder. Na een paar onwennige wedstrijden als rechtsbuiten vond hij afgelopen weekend met 3 assists zijn draai.

Dusan Tadic

Had hij nou een vormdip? Tadic moet lachen. "Soms speel je minder, soms beter", zegt hij dan serieus. "Maar nu is de vorm er weer", vervolgt hij. "Ik moest wennen aan de nieuwe plek en ook aan de nieuwe spelers. Maar nu, na drie wedstrijden, heb ik meer gevoel bij deze positie. Dat maakt het makkelijker."

Bellen met Ten Hag?

Erik ten Hag won eerder dit seizoen met zijn Manchester United met 2-1 van Liverpool. In de voorbereiding werd het zelfs 4-0, al speelde Liverpool toen met een veredelde B-ploeg. Heeft Schreuder zijn oud-collega gebeld over hoe hij Liverpool het beste kan bestrijden?

"Nee, ik heb geen contact gehad. Maar wel de wedstrijd bekeken, natuurlijk. Je zag wel bepaalde dingen die bij ons zouden passen, maar je probeert het ook op je eigen manier te doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl