NOS Voetbal

Liverpool-coach Klopp laat niks los over strijdplan: 'Wil Ajax niet wijzer maken'

Geen zorgen bij Liverpool-coach Klopp: 'Dit ritme verliezen zou heel lekker zijn'

Liverpool heeft een onverwachts rustige week achter de rug. De afgelopen Premier League-speelronde werd afgelast vanwege het overlijden van koningin Elizabeth.

De laatste wedstrijd van Liverpool is daardoor alweer zes dagen geleden, in de Champions League tegen Napoli en daar hield de ploeg van Jürgen Klopp geen goed gevoel aan over. Met een 4-1 nederlaag liep Liverpool van het veld.

Bang voor de onderbreking van het ritme, was Klopp daarom niet. "Dit ritme verliezen zou heel lekker zijn." De 55-jarige Duitser heeft de week zonder wedstrijd vooral gebruikt om te praten met de spelers.

AFP
Mo Salah teleurgesteld na de nederlaag tegen Napoli

"Om de groep weer samen te krijgen", verklaart Klopp. "Ik moet iets doen, ik kan niet wachten op een reactie. Zat ik te wachten op deze situatie? Nee, maar nu ik er middenin zit, vind ik het behoorlijk interessant."

'Niet constant genoeg'

"Er zijn in het verleden veel goede dingen gebeurd, dit team heeft heel lang een constant niveau gehaald", gaat de Liverpool-trainer verder. "Op dit moment zijn we niet constant genoeg."

"Ajax zit in de tegenovergestelde situatie", aldus Klopp. "Zij wonnen tot nu toe al hun wedstrijden dit seizoen, ondanks flinke personele veranderingen. We moeten ervoor zorgen dat we tegen Ajax totaal anders spelen dan tegen Napoli."

Maar hoe Klopp de Amsterdammers, die het Champions League-seizoen begonnen met een 4-0 zege op Rangers, dan wil bestrijden, laat hij nog in het midden. "Ik wil één ding vermijden en dat is dat ik Ajax wijzer maak. Ik denk dat Ajax iets van ons verwacht, maar ik gok dat ze niet veel hebben aan de wedstrijd tegen Napoli van ons."

Liverpool en Ajax treffen elkaar dinsdagavond om 21.00 uur op Anfield.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl