Maurits Hendriks
NOS Voetbal

Ajax voegt Maurits Hendriks in nieuwe functie toe aan Ajax-directie

Voormalig directeur van de NOC*NSF Maurits Hendriks treedt toe tot de Ajaxdirectie. Hendriks begint volgende week al als als Chief Sports Officer (CSO) en zal op 11 november tijdens de aandeelhoudersvergadering officieel benoemd worden tot statutair directeur.

Voor een periode van twee jaar met een optie tot verdubbeling, zal Amsterdammer Hendriks in de gloednieuwe functie verantwoordelijk zijn voor de jeugdopleiding, de Ajaxvrouwen en de specialistische afdelingen van de voetbalselecties.

Hendriks ziet Ajax als een inspiratie van topsportprestaties en denkt met zijn ervaringen de club te kunnen helpen. "Ik kijk ernaar uit om samen met mijn nieuwe collega's een bijdrage te leveren aan het versterken van de topsportcultuur en het verder uitbouwen van deze prachtige club."

Veilig werk- en sportklimaat

President-commissaris Leen Meijaard verheugt zich op de komst van Hendriks. "De sportieve en maatschappelijke uitdagingen waar Ajax voor staat zijn groot. Met Maurits halen we veel organisatorische ervaring uit de topsport in huis," zegt Meijaard.

"Wij zijn ervan overtuigd dat Maurits samen met de andere directieleden daarnaast een wezenlijke bijdrage gaat leveren aan het cultuurprogramma voor een veilig werk- en sportklimaat binnen de hele club."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl