In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

Asielzoekers slapen op rotonde in Goes

Vier asielzoekers hebben afgelopen nacht op een rotonde in Goes geslapen. Volgens Omroep Zeeland gaat het om mensen die vanuit Ter Apel naar de noodopvang bij de Zeelandhallen zijn gekomen, maar daar niet mogen blijven omdat ze 'veiligelanders' zijn.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) bevestigt aan de omroep dat de buitenslapers mensen uit een veilig land zijn die niet in Goes kunnen worden opgevangen. In totaal zijn volgens het COA afgelopen weekend acht mensen uit veilige landen vanuit Ter Apel naar Goes gereisd voor noodopvang.

Taxi terug

Volgens afspraak met de gemeente Goes worden in de Zeelandhallen geen veiligelanders opgevangen. De acht mensen zijn geweigerd en voor hen is een taxi terug naar Ter Apel geregeld.

Vier van hen weigerden in de taxi te stappen en zijn daarna op de rotonde gaan liggen. Het COA heeft vervolgens de politie ingeschakeld.

Een woordvoerder van de politie zegt dat na "uitvoerig bekijken en overleg" is besloten de mensen te laten liggen. "De situatie was niet gevaarlijk, de buitenslapers brachten de verkeersveiligheid niet in gevaar en zorgden niet voor overlast. Wij konden ze niet aanhouden", aldus de woordvoerder.

Advertentie via Ster.nl