Naoufal Bannis juicht namens FC Eindhoven

Eindhoven na vijfklapper naast PEC aan kop; ADO pakt punt in slotfase

FC Eindhoven heeft zich naast PEC Zwolle aan kop van de eerste divisie genesteld. De ploeg won zelf met 5-0 van MVV, terwijl Zwolle niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen Willem II.

Naoufal Bannis hielp het ongeslagen FC Eindhoven al binnen het halfuur aan een 2-0 voorsprong tegen MVV. In de tweede helft verdubbelden Mawouna Amevor en Ozan Kökçü: de score. Evan Rottier maakte op fraaie wijze ook nog de 5-0.

PEC Zwolle kon in eigen huis niet winnen van Willem II. De ploeg van Dick Schreuder stond al snel achter. Max Svensson scoorde al na zes minuten de 1-0 voor Willem II. Nog binnen het kwartier verdubbelde Lucas Woudenberg de voorsprong van de Tilburgers.

Minuut stilte

Willem II speelde meer dan een helft met tien man, nadat Erik Schouten na veertig minuten een rode kaart kreeg voor het neerhalen van Zwolle-spits Apostolos Vellios. Nog geen minuut later kreeg Zwolle een penalty van scheidsrechter Makkelie omdat Daniel Crowley hands gemaakt zou hebben. Lennart Thy benutte de strafschop. Nog voor rust tekende Tomislav Mrkonjic voor 2-2.

Ondanks het overtal wist Zwolle het eerste puntverlies van dit seizoen niet te voorkomen.

Voorafgaand aan de wedstrijden PEC Zwolle- Willem II en TOP Oss- Jong Ajax werd een minuut stilte in acht genomen voor de donderdag overleden Piet Schrijvers. Schrijvers was ooit keeper van PEC en Ajax.

Een minuut stilte ter ere van de overleden Piet Schrijvers

Heracles Almelo won, maar maakte het zichzelf nog flink lastig tegen VVV Venlo: 5-3. In de eerste helft gaf de ploeg van John Lammers een 2-0 voorsprong weg, maar in de tweede helft liepen de Heraclieden snel uit naar 4-2. Anas Ouahim maakte er twee voor Heracles, bij VVV maakte de van Vitesse overgekomen Daan Huisman zijn eerste treffer.

De mooiste goal was de 5-3 van Sylian Mokono, die snoeihard met links in de kruising schoot.

Geen winst voor ADO

ADO Den Haag wist thuis niet te winnen. De ploeg van Dirk Kuyt kwam nog wel op voorsprong, maar tegenstander Jong AZ draaide de wedstrijd volledig om. Na een rode kaart van ADO-speler Jordy Wehrmann maakte Zico Buurmeester kort voor tijd de 2-1.

Amar Catic voorkwam ternauwernood een nederlaag en tekende in de laatste minuut voor de 2-2, waardoor Den Haag nu vier punten heeft uit zes wedstrijden.

Helmond Sport, dat ambitieuze plannen heeft, verloor van hekkensluiter Jong FC Utrecht en blijft daardoor op drie punten uit zes wedstrijden staan.