Thomas van den Belt viert zijn winnende goal

PEC alleen aan kop na eerste puntenverlies Eindhoven, ADO verliest weer

Zwollenaren zullen alweer dromen van de eredivisie, want PEC Zwolle blijft maar winnen. Dit keer werd FC Den Bosch verslagen, met 2-1. Al ging het niet vanzelf bij de ploeg van Dick Schreuder. Den Bosch kreeg meer dan genoeg kansen en had minimaal een gelijkspel verdiend.

Vroeg in het duel leek Zwolle, dat in vier wedstrijden al vijftien goals maakte en er slechts drie tegen kreeg, weer een makkelijke avond tegemoet te gaan. Dean Huiberts kopte na vijf minuten op aangeven van Jordy Tutuarima de 1-0 binnen.

Maar lang genieten, was er niet bij want nog geen tien minuten later maakte Thomas Beelen een eigen goal, een fraai maar onbedoeld lobje over eigen doelman Jasper Schendelaar heen. Den Bosch kreeg vertrouwen, drong aan en kreeg veel kansen.

Zwolle leek kwetsbaar en dat het niet nog een goal incasseerde was een klein wonder. FC Den Bosch scoorde niet en dan doet de tegenstander het vaak wel. Pas vijf minuten voor tijd kwam PEC weer op voorsprong door een schuiver van Thomas van den Belt.

FC Eindhoven verliest punten

Minstens zo belangrijk als de winst voor PEC was het puntenverlies van FC Eindhoven op bezoek bij NAC. Daar ging het al na vier minuten mis, toen Odysseus Velanas de thuisploeg op 1-0 bracht. Ozan Kökcü, oudere broer van Feyenoorder Orkun Kökcü, bracht Eindhoven voor rust nog op 1-1, maar in de tweede kon het niet doordrukken. Sterker nog, NAC had meer de bal en was gevaarlijker.

Dirk Kuijt in gesprek met ADO-aanvaller Joël Zwarts

Dirk Kuijt lijkt het elftal maar niet aan de praat te krijgen bij ADO. Vandaag werd voor de vierde keer dit seizoen verloren. In een verkapt eredivisieduel bleek Willem II in een bijna uitverkocht Tilburgs stadion te sterk: 1-0. Michael de Leeuw zorgde vlak na rust met een van richting veranderd schot voor het enige doelpunt. ADO was niet bij machte om Willem II daarna nog in verlegenheid te brengen.

De wedstrijd werd nog even ontsierd door ADO-fans. Vanaf het uitvak werd er vuurwerk naar de Willem II-aanhang geschoten. Na een kleine onderbreking werd er weer verder gevoetbald.

Op de valreep...

Brian Koglin was de gelukkige man in Venlo. Hij kopte VVV in de slotfase naar een overwinning tegen Jong FC Utrecht. Sven Braken opende de score in de 24ste minuut. Vlak na rust maakte Jong Utrecht-speler Christopher Mamengi gelijk.

Spelers van VVV-Venlo bedanken de fans

VVV ging op jacht naar de voorsprong en gaf veel ruimte weg. Jong FC Utrecht loerde op de counter, wat de bezoekers bijna een doelpunt opleverde een kwartier voor tijd; Dion Versluis verzuimde te scoren op aangeven van Lynden Edhart.

Met nog een minuut te spelen was het toch VVV dat uiteindelijk de drie punten pakte. Koglin zette zijn hoofd tegen een hoekschop van Carl Johansson: 2-1.

Vreugde in Helmond

Na vier nederlagen heeft Helmond Sport eindelijk zijn eerste competitiezege te pakken. Almere City werd met 3-0 verslagen. Door deze overwinning is de rode lantaarn overgedragen aan Jong FC Utrecht.

Een van richting veranderd schot van Martijn Kaars bracht De Braak na twaalf minuten in extase. Helmond verzuimde de score in het eerste bedrijf te verdubbelen.

Enkele minuten na rust was het wel raak. Een verkeerde terugspeelbal van Almere City-verdediger Hamdi Akujobi werd afgestraft door Hakon Lorentzen. Kaars zorgde met zijn tweede doelpunt voor het slotakkoord.