ANP
NOS Wielrennen

Sven Kramer blijft als directeur actief bij Jumbo-Visma: 'Groot avontuur'

Sven Kramer krijgt een prominente rol binnen de sportploeg van Jumbo-Visma. De viervoudig olympisch schaatskampioen wordt directeur business development bij de schaats- en wielerploeg. Hij wil zijn netwerk inzetten voor een 'commerciële groei van de organisatie'.

"Ik zie deze nieuwe stap als een groot avontuur, net zoals ik ooit mijn topsportcarrière ben begonnen", aldus de 36-jarige Kramer. "De afgelopen maanden heb ik naast wat rust ook vooral veel gesprekken gevoerd over deze nieuwe rol."

Kramer vervolgt: "Uiteindelijk moeten we met elkaar de goede voorwaarden creëren, zodat onze atleten optimaal kunnen presteren."

Wij willen topsporters ook na hun carrière helpen zich te ontwikkelen

Richard Plugge, algemeen directeur Jumbo-Visma.

In maart werd er afscheid genomen van schaatslegende Kramer. Dat gebeurde in een uitverkocht Thialf. Kramer wil toch actief blijven in de sportwereld, zo blijkt.

Richard Plugge, van Jumbo-Visma, is blij met het besluit van de Fries. "Wij willen topsporters ook na hun carrière helpen zich te ontwikkelen. Sven kan met zijn netwerk, mentaliteit en ervaring in de topsport een waardevolle bijdrage leveren aan de verdere groei van ons team", aldus de algemeen directeur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl