Pro Shots
NOS VoetbalAangepast

Utrecht identificeert discriminerende fans: 'Maat is vol, zijn dit gedrag zat'

FC Utrecht straft meerdere supporters met een stadionverbod voor de discriminerende spreekkoren vorige week tijdens de wedstrijd tegen Ajax. De club meldt dat er vier personen zijn geïdentificeerd en bij de KNVB zijn aangemeld voor een landelijk stadionverbod.

Tijdens de wedstrijd in de Galgenwaard waren er oerwoudgeluiden te horen na een doelpunt van Ajacied Brian Brobbey. Zelf wilde Brobbey de raddraaiers na afloop geen aandacht geven.

"Het boeit mij eigenlijk niet, wij hebben lekker gewonnen", aldus de aanvaller.

Utrecht liet het er niet bij zitten en schoot in actie. "Voor drie andere personen gaat bekeken worden wat hun straftraject gaat worden, voor het plegen van diverse strafbare feiten in het stadion. Tot slot heeft de persoon die na afloop van de wedstrijd tegen Ajax (onrechtmatig) het veld betrad een stadionverbod opgelegd gekregen."

Algemeen directeur Thijs van Es wil niks meer met deze supporters te maken hebben: "Deze personen willen we bannen uit het stadion, omdat deze incidenten ontoelaatbaar zijn."

Naast de discriminerende koren werd er vanuit het publiek ook een vuurwerkbom in de buurt van Ajax-doelman Remko Pasveer gegooid. De club meldt dat ook de vuurwerkgooier wordt gestraft en nu is opgepakt voor vervolg door het Openbaar Ministerie.

Schaamte

Schaamte is het overheersend gevoel meldt Van Es: "Een wedstrijd van FC Utrecht, uit en thuis, zou een uitje moeten zijn voor iedereen en een plek waar íedereen zich welkom zou moeten voelen. Dat is het niet geval geweest."

Hij biedt zijn excuses aan vanuit de club voor iedereen die zich niet welkom of veilig heeft gevoeld, waaronder ook de spelers. "De maat is vol. Er is een grens bereikt en overschreden, we zijn dit gedrag zat. Deze raddraaiers willen en gaan we weren, dit heeft niets met support te maken."

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - Ajax

Afgelopen speelronde in de eredivisie was het weer raak in Utrecht bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Vuurwerkbommen werden op het veld gegooid, ook naar spelers van FC Utrecht zelf.

De club meldt druk bezig te zijn met de opsporing. "Er zijn vijf personen in beeld voor het afsteken van vuurwerk en daarnaast een persoon voor het faciliteren van de vuurwerkactie. Deze personen worden geïdentificeerd en zullen aangemeld worden voor een stadionverbod."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl