Utrecht in verhit duel langs Fortuna dankzij hattrick Douvikas

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - FC Utrecht

FC Utrecht heeft zijn eerste zege van het eredivisieseizoen binnen. Na twee gelijke spelen en twee nederlagen in de eerste vier wedstrijden van dit seizoen was het vrijdagavond in Sittard eindelijk raak voor de ploeg van trainer Henk Fraser, 3-4. Voor Fortuna betekende het de vijfde nederlaag in vijf wedstrijden.

Het duel kabbelde al 20 minuten voort, toen Moussa Sylla de eerste kans vergooide voor Utrecht. Hij kon drie man bedienen, maar joeg de bal over. George Cox kopte later een bal van Othmane Boussaid van de lijn en Jens Toornstra trapte mis. Aanvoerder Mats Seuntjens waagde als enige Fortunees een poging in de eerste 45 minuten.

Burak Yilmaz en Tijjani Noslin deden dat vlak na rust ook, maar zonder succes. Het duel werd daarna even stilgelegd toen er uit het vak met FC Utrecht-fans vuurwerk op het veld werd gegooid. Daarbij werd wisselspeler Anastasios Douvikas, die bezig was aan zijn warming-up, bijna geraakt.

Vuurwerk vanuit het Utrecht-vak

Na de hervatting opende Bas Dost de score en luidde daarmee een wervelend laatste half uur van de wedstrijd in. Na een splijtende pass van Toornstra op Sylla kwam de bal voor de voeten van de lange aanvaller, die hard uithaalde. Kort daarna kopte Rodrigo Guth de 1-1 alweer tegen de touwen.

Afkoelperiode

Na een lichte overtreding van Mickaël Tirpan op Boussaid ging de bal daarna op de stip en maakte de inmiddels ingevallen Douvikas er 1-2 van. Daarna werd de wedstrijd wederom stilgelegd omdat er ditmaal bier op het veld werd gegooid vanuit een thuisvak.

Na afloop van de wedstrijd reageerde FC Utrecht-speler Bas Dost op de ongeregeldheden.

Dost: 'Dit hoort niet op een voetbalveld thuis'

Na een korte afkoelperiode, waarbij beide teams de kleedkamer op moesten zoeken, werd de wedstrijd hervat en vielen er in korte tijd nog vier treffers. Douvikas zorgde met zijn tweede treffer voor de 1-3 waarna Yilmaz de spanning terugbracht door een penalty te benutten.

Vijf minuten voor tijd voltooide Douvikas zijn hattrick voor de 2-4 en was de wedstrijd beslist. De treffer van Noslin diep in blessuretijd was er een voor de statistieken.

Voor de wedstrijd ging Fortuna Sittard-voorzitter Isitan Gün nog in op de suggestie dat speler Burak Yilmaz het voor het zeggen zou hebben bij de Limburgers na het vertrek van trainer Sjors Ultee.

Fortuna-voorzitter: 'Burak Yilmaz niet de baas'