NOS Voetbal

Apengeluiden richting Brobbey overschaduwen Utrecht-Ajax: 'Zo laag, verschrikkelijk'

Apengeluiden in Utrecht boeien Brobbey niet: 'Hebben lekker gewonnen'

Brian Brobbey maakte op slag van rust de tweede goal van Ajax op bezoek bij FC Utrecht. Vanaf de tribune in de Galgenwaard waren toen apengeluiden te horen richting de spits. "Niet gehoord...", reageerde Brobbey. "Toen de wedstrijd klaar was keek ik op mijn telefoon en hoorde ik het van mijn broers."

"Het boeit me eigenlijk niet", ging Brobbey verder. "Mensen zijn gefrustreerd, maar wij hebben lekker gewonnen en ik heb een goaltje gemaakt. Ik ben blij. Het doet geen pijn."

Schreuder: 'Belangrijker dingen dan voetbal'

Ook Alfred Schreuder had de apengeluiden niet gehoord tijdens de wedstrijd. Anders was hij misschien wel van het veld gestapt. "Als het echt hoorbaar en zichtbaar was geweest misschien wel", zei de coach van Ajax. "Omdat er belangrijker dingen zijn dan voetbal."

Schreuder had apengeluiden niet gehoord: 'Anders misschien van veld gestapt'

"Het is zo laag", vervolgde Schreuder. "Zo weinig respect. Verschrikkelijk. Beide teams hebben donkere spelers, waar we trots op mogen zijn. Er zou geen verschil moeten zijn in kleur."

Fraser pleit voor harde straffen: 'In Nederland komen we hier vaak mee weg'

Utrecht-trainer Henk Fraser pleit voor harder straffen en betere handhaving. "Ik bepaal niet de straf en ga ook niet over de handhaving", zei Fraser. "In Nederland zijn we uitstekend in het benoemen, maar handhaven en straffen? Vaak komen mensen weg met dit soort vergrijpen."

Fraser pleit voor harde straffen: 'In Nederland komen we hier vaak mee weg'

Sommige ploeggenoten van Brobbey hoorden de apengeluiden na de 0-2 wel en stapten naar scheidsrechter Danny Makkelie, die de stadionspeaker liet omroepen dat het afgelopen moest zijn met discriminerende spreekkoren.

"Natuurlijk schrok ik even", zei doelman Remko Pasveer. "Maar laten we dit allemaal niet te veel aandacht geven, dit hoort niet bij voetbal. Dit is een zaak voor FC Utrecht. Zij moeten zorgen dat deze zaken niet gebeuren."

Makkelie legde de wedstrijd na een uur ook stil nadat er vanaf de tribune met fanatieke fans van FC Utrecht een vuurwerkbom op het veld was gegooid. De bom ontplofte in de buurt van Pasveer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl