FC Utrecht weet ook van Ajax niet te winnen in door vuurwerk onderbroken duel

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - Ajax

FC Utrecht heeft opnieuw niet weten te winnen. Na twee keer een gelijkspel en één nederlaag werd er zondag met 0-2 verloren van Ajax. De doelpunten van de Amsterdammers kwam van Steven Berghuis en Brian Brobbey.

De wedstrijd werd in de tweede helft kort onderbroken, omdat er vuurwerk op het veld van de Galgenwaard was gegooid. Na een harde knal aan de kant van het Ajax-doel, met onder de lat Remko Pasveer, besloot scheidsrechter Danny Makkelie de spelers even van het veld te sturen.

Ajax neemt dankzij de zege de koppositie weer over van Feyenoord, dat zaterdag met 4-0 won van FC Emmen. FC Utrecht zakt naar de vijftiende plaats.

Utrecht zet druk

FC Utrecht, met kersverse aanwinst Jens Toornstra in de basis, probeerde Ajax onder druk te zetten en dat lukte bij vlagen. De eerste kans was dan ook voor Bas Dost, op aangeven van Moussa Sylla. De spits ging met een snoekduik naar de bal, maar kopte hoog over.

Het lukte de thuisploeg niet om het Remko Pasveer moeilijk te maken in het Ajax-doel. Ook de Amsterdammers kregen weinig kansen in de beginfase, maar de eerste was wel direct raak. Een hoekschop werd doorgekopt naar Berghuis, die helemaal vrij stond en met zijn hoofd eenvoudig de 0-1 kon maken.

Steven Berghuis

Utrecht probeerde wel wat terug te doen. De Domstedelingen combineerden bij vlagen goed, maar dat leidde niet tot grote kansen. Op slag van rust was het wel opnieuw raak voor Ajax. Berghuis legde de bal precies op het hoofd van Brobbey, die geen moeite had de 0-2 binnen te koppen.

In de tweede helft ging Utrecht door met druk zetten, toch was de eerste grote kans na rust voor Ajax. Steven Bergwijn dook op voor Utrecht-doelman Vasilios Barkas, maar knalde de bal hard naast het doel.

Ajax drong vervolgens niet meer heel erg aan. De zege zat in de tas en de Ajacieden konden met drie punten in de tas weer terug naar Amsterdam reizen.

Bekijk hier de reacties van Brian Brobbey, Jens Toornstra, Alfred Schreuder en Henk Fraser, die onder andere ingaan op oerwoudgeluiden die te horen waren in het stadion na het doelpunt van Brobbey: