NOS Nieuws

Wekdienst 6/9: Strafeis in zaak doodgereden motoragent • WK-kwalificatie voetbalvrouwen

Goedemorgen! Het Openbaar Ministerie komt vandaag met de strafeis tegen Willem M. over de dodelijke aanrijding van motoragent Arno de Korte, en de voetbalvrouwen spelen in Utrecht om een WK-plek.

We beginnen met het weer: flinke zonnige perioden en warm. De maxima liggen tussen 25 graden vlak aan zee en lokaal 30 graden in het binnenland. Later vandaag in het noordoosten een enkele onweersbui en vanavond enkele fikse buien in Zeeland. Na vandaag koelt het af en is er regelmatig een regen- of onweersbui.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Op de tweede dag van de strafzaak over de dodelijke aanrijding van motoragent Arno de Korte komt het Openbaar Ministerie met de strafeis tegen Willem M. De 47-jarige vrachtwagenchauffeur staat terecht voor moord. M. zei gisteren de aanrijding niet goed te kunnen herinneren.
  • Het reces van de Tweede Kamer is voorbij. Het nieuwe parlementaire jaar wordt afgetrapt met het wekelijkse vragenuur met het kabinet, waarna onder meer de inhoudelijke debatten volgen.
  • Diverse werknemers in het streekvervoer gaan staken voor een betere cao. Het gaat om een regionale staking, die begint in de provincies Flevoland, Zuid-Holland en Zeeland.
  • De voetbalvrouwen kunnen zich om 20.45 uur rechtstreeks plaatsen voor het WK volgend jaar in Australië en Nieuw-Zeeland. Dan moet er in Utrecht van IJsland gewonnen worden. De NOS zendt de wedstrijd vanaf 20.30 live uit op NPO 3 en via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app.

Wat heb je gemist?

In Canada is het lichaam gevonden van een van de twee verdachten van een reeks steekpartijen, waarbij tien mensen om het leven kwamen. Het lichaam van de verdachte vertoonde verwondingen die volgens de politie niet door hemzelf zijn veroorzaakt. Naar de tweede verdachte wordt nog altijd gezocht.

De politie heeft ook bekendgemaakt dat de twee verdachten broers zijn. De aanvallen met steekwapens waren in de Canadese provincie Saskatchewan. Er zouden op dertien verschillende plekken slachtoffers zijn gemaakt. Er raakten ook achttien mensen gewond.

De autoriteiten hielden gisteren een klopjacht op de verdachten van 31 en 30 jaar.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit...

Op kamers in Amsterdam, naar college (maar niet bij een studentenvereniging): prinses Amalia is gisteren aan haar studie begonnen. Ze doet de bachelor Politics, Psychology, Law and Economics aan de Universiteit van Amsterdam.

Om de start van deze studietijd te markeren, was er een fotomoment met de 18-jarige prinses:

Fotomoment prinses Amalia op eerste dag studententijd

Fijne dinsdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl