Waterpolosters denderen met klinkende zege door naar halve finales op EK

De Nederlandse waterpolosters hebben zich overtuigend geplaatst voor de halve finales van de EK in het Kroatische Split. Frankrijk werd met maar liefst 22-3 aan de kant geschoven.

Simone van der Kraats opende al vroeg de score voor Nederland, via Fleur Bosveld en wederom Van der Kraats stond Oranje na het eerste kwart met 3-0 voor.

Vergeleken met die overweldigende poulefase nog een magere score voor de topfavoriet voor de titel. Bij de start van het duel bood Frankrijk veel weerstand en wist het land in het tweede kwart tot 3-1 te komen.

Klinkende zeges

Veel leverde dat de Fransen dat echter niet op, Nederland zette een tandje bij en bracht de score naar 7-1. De Française Julliet Dhalluin maakte daar met haar tweede doelpunt in de wedstrijd nog 8-2 van.

Echt in gevaar kwam de ploeg van coach Evangelos Doudesis nooit. Net als in de poulefase, met onder andere klinkende zeges op Kroatië (22-6), Griekenland (13-8) en Roemenië (28-0) liet ook Oranje dit keer geen spaan heel van haar tegenstander.

Het vertrouwen straalde ervan af bij Oranje, in het derde kwart kwam Frankrijk er helemaal niet meer aan te pas en scoorden de waterpolosters er lustig op los.

In het laatste kwart prikte Frankrijk er nog eentje in waarbij zij de score naar 3 brachten, maar tegen die 22 doelpunten van Oranje was niks meer in te brengen.