Bondscoach Evangelos Doudesis spreekt zijn ploeg toe
NOS Sport

Waterpolosters spelen met Duitsland en winnen EK-groep

De Nederlandse waterpolosters gaan op de EK in Split als poulewinnaar naar de kwartfinales. Na de klinkende zeges op gastland Kroatië (22-6), Hongarije (13-4), Griekenland (13-8) en Roemenië (28-0) was ook Duitsland in de vijfde en laatste groepswedstrijd geen partij voor de ploeg van coach Evangelos Doudesis: 29-3.

Oranje begon ragscherp en was veel te snel voor de Duitsen, die van het kastje naar de muur werden gestuurd. Ook met de afronding was weinig mis. In het eerste kwart vloog driekwart van de schoten langs de radeloze keepster Guze: 9-0.

De strafexpeditie ging vrolijk verder, totdat Petiki op de stand 15-0 met een heerlijke boogbal iets terugdeed. Ook in het derde en vierde kwart hield Oranje met het oog op vormbehoud voor de rest van het toernooi de voet op het gas.

Kitty Lynn Joustra was de topscorer met vijf goals. Sabrina van der Sloot, Maartje Keuning en Brigitte Sleeking gooiden ieder vier keer raak. In de kwartfinales is maandag Frankrijk, de nummer vier van de andere poule, de volgende tegenstander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl