Monsterzege voor waterpolosters op EK-debutant Roemenië: 28-0

De Nederlandse waterpolosters hebben op het EK in het Kroatische Split een monsterzege geboekt op Roemenië. Het vierde groepsduel eindigde voor Oranje in een 28-0 overwinning.

De ploeg van bondscoach Evangelos Doudesis rolde debutant Roemenië op en is daarmee nu zeker van groepswinst. Een belangrijke plek waardoor Oranje in de kwartfinales een zwakkere tegenstander treft.

Waterpolodwerg

Halverwege de wedstrijd stond het al 15-0 voor Nederland. Op de statistieken stonden bij de waterpolodwerg alle cijfers op nul, behalve die van het aantal fouten.

Doudesis gunde Brigitte Sleeking rust en gaf keeper Laura Aarts na het eerste kwart rust, Britt van den Dobbelsteen nam de laatste drie kwarten het doel voor haar rekening.

De wisselingen bleken geen belemmering voor Oranje. Simone van der Kraats was acht keer trefzeker en is nu met 15 doelpunten toernooitopscorer.

Met de zege op Griekenland afgelopen dinsdag was Oranje al zeker van de kwartfinales van het EK. Ook de groepswinst was toen al zo goed als zeker, maar met de monsterzege van 28-0 maakte Nederland het echt af.

De vrouwen treffen in de groep zaterdag nog Duitsland, de mannen nemen het vrijdag op tegen Roemenië.