Waterpoloërs op EK maar nipt ten onder tegen wereldkampioen Spanje

De Nederlandse waterpoloërs zijn bij het EK in Kroatië dicht bij een verrassend resultaat gekomen tegen Spanje, maar een stunt zat er net niet in. Oranje boog met 11-10 voor de regerend wereldkampioen.

Waterpoloërs op EK nipt onderuit tegen wereldkampioen Spanje

Daar zag het overigens niet naar uit in de openingsfase. Spanje nam al snel een 2-0 voorsprong en liep in het tweede kwart met vier doelpunten op rij uit naar een 7-3 voorsprong.

Maar de ploeg van bondscoach Harry van der Meer, die in de eerste groepswedstrijd al indruk maakte met een 13-6 zege op Duitsland, liet zich niet van de wijs brengen. In het derde kwart profiteerde Nederland meermaals van een man-meer-situatie en verkleinde het de achterstand naar 9-7.

Schrik zichtbaar bij Spanje

In de slotfase bracht Luuk Gielen, met drie treffers de topschutter, het verschil zelfs terug tot een goal. Heel even was de schrik zichtbaar in de ogen van de Spanjaarden, maar de gelijkmaker lieten ze niet meer toe.

Daardoor kan Nederland de eerste plaats in de poule, en daarmee rechtstreekse toegang tot de kwartfinales, vergeten. Maar Oranje heeft nog wel zicht op plaatsing voor de tussenronde. Vrijdagmiddag om 17.00 uur speelt Oranje de laatste groepswedstrijd tegen Roemenië.