Antony viert zijn treffer voor United
NOS Voetbal

Ten Hag wint weer, debutant Antony scoort direct voor United

Vrijdag had Antony voor het eerst met de groep getraind, maar Manchester United-coach Erik ten Hag durfde het aan zijn aanwinst zondagmiddag direct op te stellen in het duel met koploper Arsenal. De Braziliaan stelde met de openingsgoal niet teleur en United won met 3-1.

Antony nam aan de rechterzijkant de plek in van de Zweed Anthony Elanga en schroomde niet zijn trukendoos te openen. Toen een actie vroeg in de eerste helft leek te stranden, speelde hij ploeggenoot Diogo Dalot met een hakbal vrij, waarna Christian Eriksen in het zijnet schoot.

Ten Hag vond de openingsfase van zijn elftal indrukwekkend: "Dit waren denk ik de beste 10 minuten van het seizoen. We hebben daarnaast weer een goede spirit getoond en laten zien met tegenslagen om te kunnen gaan."

Ronaldo ziet het lachend aan

Het betere spel op Old Trafford kwam daarna van Arsenal en de Gunners scoorden via Gabriel Martinelli. De goal van de Braziliaan werd echter afgekeurd vanwege een overtreding van Martin Ødegaard op Eriksen die aan de goal voorafging.

Tien minuten voor rust was het aan de andere kant wel echt raak. Marcus Rashford vond met een steekbal Antony en de Braziliaan liet de franje dit keer achterwege. Hij plaatste de bal met links in één keer zuiver in de hoek.

Vanaf de bank zag Cristiano Ronaldo het met een glimlach aan.

Antony viert zijn goal

Ten Hag was te spreken over de samenwerking tussen debutant Antony en Rashford. "Ze speelden allebei geweldig, er ging continu dreiging van ze uit", zei de trainer. "We hebben een ongelooflijk sterke voorhoede, met creativiteit en snelheid. Dit was pas de eerste keer dat ze samenspeelden en ik vond dit optreden geweldig om te zien."

Na rust zette Arsenal United meer en meer onder druk en was het wachten op een tegengoal. Nadat Ødegaard een grote kans had laten liggen en Bukayo Saka de lat had geraakt met een voorzet sloeg laatstgenoemde in de 60ste minuut toe. Hij schoot door de benen van Lisandro Martínez binnen.

Antony was toen al vervangen door Ronaldo. Ten Hag vond 58 minuten genoeg voor de buitenspeler.

Rashford beslissend

De thuisploeg moest tegen het oppermachtige Arsenal vrezen voor meer tegengoals, maar tegen de verhouding in kwam United weer op voorsprong. Bruno Fernandes vond met een splijtende pass Rashford en de Engelse aanvaller scoorde.

Erik ten Hag langs de lijn

Een kwartier voor tijd besliste Rashford de wedstrijd met zijn tweede goal. Na opnieuw een scherpe counter was Eriksen niet zelfzuchtig en bood de Deen aan Rashford een niet te missen kans: 3-1.

"We zijn er qua mentaliteit echt op vooruit gegaan", concludeerde Ten Hag. "We hebben de juiste karakters binnen de ploeg, het komt nu aan op nog betere samenwerking. We spelen niet zo lang samen als de spelers van Arsenal doen. Als we straks beter worden in balbezit, kunnen we een wedstrijd meer gaan dicteren."

United, waar Tyrell Malacia een lastige middag had, won voor de vierde keer op rij in de Premier League en maakt na de zwakke start van het seizoen met twee nederlagen een opmars naar de vijfde plaats. Arsenal blijft ondanks het eerste puntenverlies de nummer één.

Stand Premier League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl