Iga Swiatek
NOS Sport

Swiatek door in New York, Kvitová en Plísková winnen driesetter

Iga Swiatek is ten koste van Lauren Davis tot de achtste finales van de US Open doorgedrongen. De Poolse was met 6-3, 6-4 te sterk voor de Amerikaanse (WTA-105).

Swiatek stak niet in grootse vorm, maar trok toch vrij eenvoudig de eerste set over de streep. Davis voelde zich niet lekker, maar kon na een korte pauze toch verder spelen. De Amerikaanse, die bij haar tiende deelname voor het eerst de derde ronde had bereikt, zag in de tweede set een 4-1 voorsprong in rook opgaan.

Swiatek neemt het in de volgende ronde op tegen Jule Niemeier. De Duitse nummer 108 van de wereld, die op Wimbledon opzien baarde met een plaats in de kwartfinales, verraste Zheng Qinwen (WTA-39) met 6-4, 7-6 (5).

Kvitová wint thriller

Petra Kvitová won in een ware thriller met 5-7, 6-3, 7-6 (10) van Garbiñe Muguruza. De Spaanse, die voor de zesde keer op rij van Kvitová verloor, wist dit toernooi voor het eerst in ruim zes maanden twee duels op rij te winnen en bijna waren dat er voor het eerst dit seizoen drie geworden.

Petra Kvitová

De partij tussen de twee tweevoudig grandslamwinnaressen stond bol van de fouten. Kvitová, die worstelde met haar opslag, kwam in de derde set knap terug van 2-5, overleefde twee matchpoints op 5-6 en sloeg in de zinderende tiebreak op haar vierde matchpoint zelf toe.

Ook Plísková heeft 2,5 uur nodig

Karolína Plísková rekende in eveneens zo'n 2,5 uur af met Belinda Bencic. De Tsjechische, de nummer 22 van de plaatsingslijst, was de Zwitserse (13) met 5-7, 6-4, 6-3 de baas.

De verliezend finaliste van 2016 kwam tegen de olympisch kampioene pas in de tweede set bij een 2-0 achterstand op stoom. Met haar sterke groundstrokes en services dwong ze Bencic in het nauw. In de derde set nam Plísková pas met haar derde break, op 4-3, afstand van haar opponente.

In de volgende ronde treft ze Viktoria Azarenka. De drievoudig finaliste uit Belarus, als 26ste geplaatst in New York, won met 6-3, 6-0 van Petra Martic.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl