Carlos Alcaraz
NOS Sport

Alcaraz maakt indruk tijdens US Open, Roeblev en Shapovalov vermaken publiek

Carlos Alcaraz heeft op imponerende wijze de achtste finales van de US Open bereikt. De als derde geplaatste Spanjaard rekende in drie sets af met Jenson Brooksby: 6-3, 6-3, 6-3.

De 19-jarige Alcaraz haalde vorig jaar de kwartfinales en is hard op weg die prestatie te herhalen. Hij stond deze week nog geen set af en liet ook tegen de 21-jarige Brooksby zijn kwaliteiten zien. Met liefst 46 winners werd de Amerikaan aan de kant gezet.

Brooksby, die in de vorige ronde Borna Coric had verrast, leefde in de derde set nog wel even op. Hij kwam met een dubbele break op 3-0, maar verloor in het vervolg zes games op rij.

Spektakel bij clash tussen hardhitters

Andrej Roeblev was in een heerlijke vijfsetter met 6-4, 2-6, 6-7 (3), 6-4, 7-6 (7) te sterk voor Denis Shapovalov en drong al voor de vierde keer door tot de achtste finales in New York.

De Rus en de Canadees schotelden de fans een prachtig gevecht voor. De twee hardhitters zorgden voor spectaculaire rally's en het momentum schoot alle kanten op.

Andrej Roeblev

Tekenend daarvoor was de vijfde set. Shapovalov miste op 4-4 een breekkans en werd een game later gebroken. Ondanks drie matchpoints kon Roeblev de partij niet uitserveren en de Canadees dwong een supertiebreak af. Daarin maakte de Rus net iets minder fouten.

Kvitová wint thriller van Muguruza

In het vrouwentoernooi bereikte Petra Kvitová voor de zevende keer de vierde ronde. De kwartfinaliste van 2015 en 2017 won in een ware thriller met 5-7, 6-3, 7-6 (10) van Garbine Muguruza.

Muguruza, die voor de zesde keer op rij van Kvitová verloor, wist dit toernooi voor het eerst in ruim zes maanden twee duels op rij te winnen en bijna waren dat er voor het eerst dit seizoen drie.

De partij tussen de twee tweevoudig grandslamwinnaressen stond bol van de fouten. Kvitová,die worstelde met haar opslag, kwam in de derde set knap terug van 2-5, overleefde twee matchpoints op 5-6 en sloeg in de zinderende tiebreak op haar vierde matchpoint toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl