Daniil Medvedev
NOS Sport

Medvedev kan zich in New York na zege op Wu opmaken voor treffen met Kyrgios

Daniil Medvedev heeft op de US Open ten koste van Wu Yibing de vierde ronde bereikt. De in New York als eerste geplaatst Rus was met 6-4, 6-2, 6-2 te sterk voor de Chinees (ATP-174).

De 22-jarige Wu was de eerste Chinese man ooit in de derde ronde van de US Open, maar kon in zijn eerste duel met Medvedev niet verrassen. Met 42 afzwaaiers was de foutenlast van Wu te hoog om de titelhouder te kunnen pijnigen.

Na geruisloze overwinningen op Kozlov en Rinderknech verloor Medvedev zo ook in zijn derde partij geen set. Om zijn eerste plek op de wereldranglijst te behouden moet hij in de vierde ronde Nick Kyrgios verslaan. En dat is geen makkelijke opgave, blijkt alleen al uit de statistieken: van de vier duels met de Australiër won hij er maar eentje.

Kyrgios snel klaar met Wolf

Voor Kyrgios wordt het wel pas de eerste keer dat hij zijn opwachting mag maken in de vierde ronde van de US Open. Met zijn vorm zit het in ieder geval wel goed: hij dwong de Amerikaan J.J. Wolf binnen twee uur op de knieën: 6-4, 6-2, 6-3.

Nick Kyrgios

De als 23ste geplaatste Kyrgios heerste vanaf de baseline en liet de nummer 87 van de wereld met 21 aces en 36 winners kansloos. Wolf kreeg weliswaar zeven breekkansen, maar hij benutte er geen.

Vanwege spugen en schelden in de vorige ronde incasseerde Kyrgios nog een boete van 7.500 euro, maar tegen Wolf, die op een wildcard deelnam, hield hij zich koest.

Oud-winnaar Murray komt tekort

Matteo Berrettini rekende in een mooi gevecht af met Andy Murray. De Italiaan, dertiende op de plaatsingslijst, drong met een 6-4, 6-4, 6-7 (1), 6-3 zege door tot de achtste finales.

Matteo Berrettini

Murray (ATP-51) won tien jaar geleden het toernooi en kwam in 2016 voor het laatst verder dan de tweede ronde. Tegen Berrettini liet de 35-jarige Schot staaltjes uit zijn glorietijd zien, maar tot de vierde set wist hij slechts twee breekkansen te creëren. Murray dwong nog een set af door in de derde liefst acht breakpoints weg te werken.

Murray brak de kwartfinalist van vorig jaar meteen in de vierde set, maar leverde daarna op love z'n game in. De Italiaan brak zijn opponent, die op 3-3 de kans op een rebreak had laten liggen, op 4-3 nog een keer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl