NOS NieuwsAangepast

Serena Williams verliest haar mogelijk laatste partij: 'Was een mooie rit'

Tranen vloeien bij Serena Williams na verlies van mogelijk laatste wedstrijd: 'Pap en mam, bedankt'

Serena Williams is op de US Open in de derde ronde uitgeschakeld. De 40-jarige tennisster verloor met 7-5, 6-7, 6-1 van de Australische Ajla Tomljanovic. Het was mogelijk haar laatste professionele tenniswedstrijd. Daar hintte ze drie weken geleden op toen ze aankondigde toe te zijn aan een nieuwe fase in haar leven.

Of het daadwerkelijk ook haar laatste wedstrijd is geweest, liet ze na afloop van haar nederlaag echter in het midden. Op de vraag of ze haar pensioen mogelijk uitstelt, antwoordde de Amerikaanse: "Nee, maar je weet het nooit zeker."

'Een mooie rit'

Williams bedankte na de wedstrijd haar ouders en haar zus Venus. "Er zou geen Serena zijn als er geen Venus was", zei ze. "Het was een mooie rit."

De voormalig nummer één van de wereld speelde deze week al haar wedstrijden op primetime, bekeken door miljoenen tennisfans. Telkens werd ze als een ster ontvangen in het Arthur Ashe Stadium en betrad ze de baan in een glinsterende jurk. Op schermen werden meerdere eerbetonen getoond.

Serena Williams

Williams brak 25 jaar geleden door en veroverde maar liefst 23 grandslamtitels. Ze deed al in 1998 voor het eerst mee aan een grandslamtoernooi en was in 1999 al de beste op de US Open. Ze won het toernooi zes keer. Op Wimbledon en de Australian Open was ze zeven keer de beste en Roland Garros schreef ze drie keer op haar naam.

Gezin

Williams wil zich nu onder meer gaan richten op de uitbreiding van haar gezin. "Ik moet me focussen op het moederschap, mijn spirituele doelen en eindelijk een andere Serena ontdekken." Ze wil ook meer tijd besteden aan haar organisatie Serena Ventures, waarmee ze kansarmen in de samenleving steunt.

US Open plaatste een foto met "dankjewel Serena" op Twitter en het bijschrift "woorden kunnen niet omschrijven wat Serena voor ons allemaal betekend heeft".

Dit hadden fans rondom Williams' laatste partij over haar te zeggen:

Tennisfans zwaaien Serena Williams uit: 'Generaties vrouwen geïnspireerd"

Deel artikel: