NOS SportAangepast

Williams stelt afscheid nog even uit, Halep verrassend onderuit in eerste ronde US Open

Williams wint eerste ronde laatste US Open: 'Dit is te gek!'

Serena Williams heeft haar afscheid van het tennis nog even uitgesteld. De tennislegende versloeg in de eerste ronde van de US Open Danka Kovinic uit Montenegro.

De 40-jarige Williams, die onlangs haar afscheid aankondigde, was voor een uitzinnig publiek in het Arthur Ashe Stadium Kovinic met 6-3, 6-3 de baas.

Op het uitverkochte centercourt in New York verscheen Williams in speciaal voor haar gemaakte jurk met diamanten. Onder luid applaus en toeziend oog van onder anderen Bill Clinton, Mike Tyson, Martina Navratilova en haar dochter Olympia greep Williams in een uur en 40 minuten de zege.

Recordaantal bezoekers US Open

Williams hielp met haar optreden de US open aan een recordaantal bezoekers, maar liefst 29.402 mensen betraden het tennispark in New York waar het grandslamtoernooi plaatsvindt. Het hoofdstadion, met een capaciteit van 23.771, zat tot de nok toe gevuld.

In de tweede ronde treft Williams de als tweede geplaatste Anett Kontaveit uit Estland.

Daria Snigur in tranen na haar zege op Halep

Simona Halep werd verrassend uitgeschakeld in de eerste ronde van de US Open. De Roemeense nummer zeven van de wereld verloor in drie sets van de Oekraïense Daria Snigur, de mondiale nummer 124.

Halep kwam in New York nooit verder dan de halve eindstrijd (2015), maar leek in vorm getuige haar toernooizege deze maand in Toronto, waar ook op hardcourt gespeeld werd.

Snigur won nog nooit op WTA-niveau

De twintigjarige qualifier Snigur, die op WTA-niveau nog geen duel had gewonnen, brak de tweevoudig grandslamkampioen in de eerste drie games en won de set. Halep herstelde zich in een set waarin ze slechts twee afzwaaiers produceerde. Daarna ging het alsnog mis voor Halep, die 19 van haar vorige 22 partijen won.

Simona Halep

De 30-jarige Halep, die in de derde set nog terugkwam van 5-2 tot 5-4, gold als een van de kandidaten voor de titel in New York. Snigur werd door het publiek in het Louis Armstrong Stadium getrakteerd op een staande ovatie. Ze deed nooit eerder mee aan een grandslamtoernooi.

"Ik ben heel blij, dit was onmogelijk voor mij", zei de 20-jarige Snigur, terwijl ze tegen de tranen vocht. "Ik ben erg nerveus, maar ik wil Simona bedanken voor deze geweldige ervaring."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl