NOS Sport

Serena Williams laat publiek na indrukwekkende zege dromen: 'Ben behoorlijk goed'

Afscheidstournee of niet, Serena Williams heeft tijdens de US Open in een partij van zeer hoog niveau afgerekend met Anett Kontaveit, de nummer twee van de wereld. De wedstrijd met alles erop en eraan eindigde in 7-6 (4), 2-6, 6-2.

Na afloop grijnsde Williams: "Ik ben een behoorlijk goede speelster."

Serena schittert voor uitzinnige menigte tijdens US Open

Natuurlijk, met 23 grandslamtitels op zak wordt ze door velen beschouwd als de beste tennisster aller tijden, maar haar oude niveau had ze als veertiger niet meer gehaald. Haar afscheidstoernooi dreigde te ontaarden in een deceptie.

Na blessureleed en slechts twee zeges op de WTA-tour in ruim een jaar tijd, waaronder in de eerste ronde tegen Danka Kovinic, werden haar weinig kansen toegedicht tegen hardcourtspecialiste Kontaveit.

Kolkende ambiance

"Maar dit is waar ik het beste in ben. Ik hou ervan om een uitdaging aan te gaan", verklaarde Williams haar opleving, gestuwd door een kolkende ambiance in het Arthur Ashe Stadium. "De laatste paar wedstrijden hier in New York is echt alles samengekomen."

Williams serveerde goed, met elf aces. Ze sloeg 37 winners en maakte zelfs meer meters op de baan dan de veertien jaar jongere Kontaveit.

"Ik ben supercompetitief. Ook al zie ik dit eerlijk gezegd alleen maar als een bonus", blikte Williams terug op de partij, waarin ze alleen aan het begin van de tweede set met drie verloren servicegames op rij de draad even kwijt was. Maar ze richtte zich toch weer op, om daaraan toe te voegen: "Ik heb absoluut niets te bewijzen."

Hoewel Williams nooit expliciet gezegd heeft dat deze US Open haar afscheidstoernooi is, wordt elke partij op de tribunes wel zo intens beleefd alsof het haar laatste is.

Kontaveit wist niet wat haar overkwam. "Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt", zei ze over de hartstochtelijke aanmoedigingen aan het adres van haar opponent. "Ik denk niet dat het een persoonlijke aanval op mij is of zo. Ze wilden gewoon dat Serena zo graag zou winnen."

Stiekeme favoriet

Na 319 weken op de eerste plek van de wereldranglijst en met 23 grandslamtitels op zak profileert Williams zich nog steeds als een kampioen. Dat ze deze maand al 41 wordt, is allang weer vergeten. Na tweeënhalf uur toptennis is Williams voor velen weer de stiekeme favoriet.

"Zo ver kan ik echt niet denken", zei Williams over haar kansen om daadwerkelijk ver te komen in het toernooi. "Ik ben hier, ik heb plezier en ik geniet ervan. Ik heb het gevoel dat ik me heel goed heb voorbereid, maar het kwam er nog niet altijd goed uit in de wedstrijden. Maar weet je, nu wel een beetje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl