NOS Sport

Verstappen benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau

Max Verstappen is benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. De regerend wereldkampioen van de Formule 1 kreeg de koninklijke onderscheiding uitgereikt door minister Conny Helder van Sport.

"Het is een hele eer om deze benoeming te mogen ontvangen. Ik ben erg dankbaar aan mijn familie en naasten voor hun steun vanaf mijn eerste racejaren", reageert Verstappen op de benoeming.

De 24-jarige coureur bedankt zijn fans voor alle aanmoedigingen. "Het is mooi om zoveel Nederlanders mee te zien leven. Ik kijk dan ook enorm uit naar mijn thuisrace komend weekend in de Grand Prix van Zandvoort."

Volgens minister Helder heeft Verstappen "Nederland wereldwijd op de kaart gezet". "Er komt veel meer bij kijken dan alleen talent om kampioen te worden. Vele jaren hard en lang werken, niet opgeven en doorgaan. Je bent hierin een grote inspiratie voor velen. En uiteindelijk rijd je als eerste Nederlander naar de wereldtitel Formule 1."

De Orde van Oranje-Nassau kent vele gradaties: van lid tot ridder grootkruis.

Verstappen behoort als officier tot de vierde graad (van de zes) van de Orde van Oranje-Nassau. Voormalig-schaatser Ireen Wüst heeft de hoogste onderscheiding als sporter. In februari van dit jaar werd zij benoemd tot commandeur in de Orde van Oranje-Nassau.

Wüst is de tweede Nederlandse sporter die de onderscheiding heeft gekregen. Alleen schaker Max Euwe ging haar voor. Johan Cruijff is net als Verstappen officier, een graad lager dan commandeur. Olympisch kampioenen worden normaalgesproken benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau, een vijfdegraads onderscheiding.

Verstappen over benoeming tot officier in Orde van Oranje-Nassau: 'Heel bijzonder'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl