Hakim Ziyech

Ook basisklant Ziyech kan verlies Chelsea niet voorkomen, Sinisterra scoort voor Leeds

Chelsea, met Hakim Ziyech in de basis, heeft in de Premier League al zijn tweede nederlaag van het nieuwe seizoen geleden. Op bezoek bij Southampton verloor het met 2-1.

De bezoekers hadden veruit het meeste balbezit, maar steeds als de beslissende pass gegeven moest worden, ging het mis. Het was dan ook niet helemaal toevallig dat Raheem Sterling de score opende vanuit de kluts.

Southampton stichtte echter veel meer gevaar en al snel na de 0-1 schoot Romeo Lavia van afstand de 1-1 binnen. Op slag van rust maakte Adam Armstrong zelfs de 2-1.

Romeo Lavia

Chelsea moest komen na de rust, maar de grootste kansen waren nog altijd voor de thuisploeg. Zo werd een kopbal van Mohammed Salisu van de lijn gehaald. Met gemak speelde Southampton het duel uit.

Ziyech, de afgelopen periode veelvuldig in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax, speelde het gehele duel, maar kon geen potten breken.

Prima basisdebuut Sinisterra

Luis Sinisterra viel wel op, bij Leeds United om precies te zijn. De van Feyenoord overgekomen aanvaller maakte tegen Everton na rust de 1-1, nadat Anthony Gordon de bezoekers in de eerste helft op voorsprong had gebracht.

Sinisterra maakte voor het eerst zijn opwachting in de basis en drukte meteen zijn stempel. Halverwege de tweede helft werd de Colombiaan naar de kant gehaald. Het bleef uiteindelijk bij de gelijke stand.

Fulham, met Kenny Tete als rechtsback, klopte Brighton & Hove Albion (met Joël Veltman) met 2-1, terwijl Crystal Palace en Brentford gelijkspeelden (1-1).