Erling Haaland

Geweldige comeback Manchester City, Liverpool schiet frustraties van zich af (9-0)

Manchester City heeft de eerste nederlaag van het seizoen afgewend. Halverwege keek het tegen een 0-2 achterstand aan tegen Crystal Palace, maar na rust stelde de ploeg van trainer Pep Guardiola orde op zaken: 4-2.

Dat had het voor een groot deel te danken aan Erling Haaland, die deze zomer overkwam van Borussia Dortmund.

De Noorse spits zorgde na de 1-2 van Bernardo Silva met een kopbal voor de gelijkmaker en schoof even later na een korte corner de bal bij de tweede paal binnen. Tien minuten voor tijd voltooide hij zijn hattrick.

Crystal Palace begon nog wel goed aan het duel. Na vier minuten werkte John Stones een vrije trap vanaf rechts achter zijn eigen doelman Ederson. Na dik twintig minuten verdubbelde Joachim Andersen (ex-Twente) zelfs de marge. Die bleek uiteindelijk onvoldoende.

Na twee gelijke spelen en een pijnlijke nederlaag tegen Manchester United schoot Liverpool tegen Bournemouth uit z'n slof. Op Anfield werden net niet de dubbele cijfers gehaald: 9-0.

Virgil van Dijk

De opponent van Ajax in de groepsfase van de Champions League leidde na 31 minuten al met 4-0 door goals van Luis Díaz, Harvey Elliott, Trent Alexander-Arnold en Roberto Firmino. Op slag van rust maakte Virgil van Dijk de 5-0.

Na de pauze werd de score verder opgevoerd. Chris Mepham (eigen doelpunt), Firmino, Fabio Carvalho en Díaz lieten de fans keer op keer juichen. Liverpool ging nog wel op jacht naar de tiende treffer, maar dat leed bleef Bournemouth bespaard.

Liverpool evenaarde zijn grootste competitiezege ooit. In 1989 werd het tegen Crystal Palace al eens 9-0.

Koploper Arsenal wint weer

Koploper Arsenal won ook z'n vierde wedstrijd, met 2-1 bij Fulham. Gabriel werd van schlemiel de held. De verdediger, niet te verwarren met spits Gabriel Jesus, verspeelde in de 56ste minuut de bal knullig aan Aleksandar Mitrovic (0-1), maar na Martin Ødegaards 1-1 schoot de Braziliaan vlak voor tijd de 2-1 tegen de touwen.

Gabriel viert zijn goal met Arsenal

Met twaalf punten is Arsenal de enige club in de Premier League met de maximale score na vier duels. Het is de derde keer dat Arsenal minimaal vier duels op rij wint bij de start van het seizoen. Eerder deden de Gunners dat in de seizoenen 2003/2004 en 2004/2005. In 2004 werd Arsenal daarna ook kampioen, voor het laatst.

Chelsea wint met tien man

Chelsea stond tegen Leicester City na een halfuur met tien man na tweemaal geel voor Conor Gallagher. Toch kwam het na rust op 1-0 en 2-0 via schoten van Raheem Sterling.

Barnes halveerde halverwege de tweede helft de achterstand van Leicester. Jamie Vardy had twee keer de 2-2 op de schoen en Ayoze Perez trof nog de lat voor de gasten, maar de tien Londenaren hielden stand.