Raheem Sterling baalt

City verspeelt punten bij Newcastle, Chelsea lijdt nederlaag tegen Leeds

Chelsea heeft op bezoek bij Leeds United een pijnlijke 3-0 nederlaag geleden in derde speelronde van de Premier League. De Blues eindigden het duel op Elland Road ook nog met tien man door een tweede gele kaart voor verdediger Kalidou Koulibaly.

Manchester City verspeelde ook punten, voor het eerst dit seizoen. Het werd 3-3 bij Newcastle United.

Door het puntenverlies staat City nu twee punten achter op koploper Arsenal, dat alles nog gewonnen heeft. Chelsea bezet voorlopig de twaalfde plaats.

Stand Premier League

Leeds speelde goed en met bravoure, maar het zat Chelsea ook niet altijd mee. De bal viel vaak net verkeerd en een goal van Raheem Sterling werd afgekeurd. Bovendien had Leeds-doelman Illan Meslier een topdag.

Dat gold zeker niet voor Chelsea-keeper Édouard Mendy. Hij verspeelde de bal knullig aan Brenden Aaronson, die de 1-0 binnentikte. Aan een mooie kopbal van Rodrigo (2-0) kon hij echter niets doen.

Struijk blinkt uit, Ziyech valt in

Na rust ging Chelsea op zoek naar treffers, maar alleen Leeds slaagde daar via Jack Harrison in. Dat Chelsea niet scoorde, lag ook mede aan enkele knappe verdedigende acties van de Nederlandse Leeds-verdediger Pascal Struijk.

Hakim Ziyech viel in de 64ste minuut in bij Chelsea en maakte daarmee zijn eerste competitieminuten van het seizoen. De 29-jarige linkspoot, eerder deze zomer nog begeerd door Leeds, zit bij Chelsea op een dood spoor en is naar verluidt voor Ajax een optie als Antony vertrekt.

Bij Leeds kwam oud-Feyenoorder Luis Sinisterra twintig minuten voor tijd binnen de lijnen.

Met de verdiende zege stijgt Leeds voorlopig naar de gedeelde tweede plaats. De club die vorig seizoen bijna degradeerde, staat op zeven punten uit drie duels. Chelsea moet het met vier punten doen met een plek in de middenmoot.

Averij City in spektakelstuk

Manchester City heeft na drie wedstrijden ook zeven punten. De landskampioen kwam op bezoek bij Newcastle United nog wel terug van een 3-1 achterstand, maar het bleef op St. James Park uiteindelijk bij 3-3.

De twee ploegen waren nog de enige clubs in de Premier League zonder tegentreffers. Die status was Newcastle al na vijf minuten kwijt toen Ilkay Gundogan op aangeven van Bernardo Silva van dichtbij de score opende.

Ilkay Gundogan opende de score voor Manchester City

De thuisploeg was echter niet van slag en aan de hand van Allan Saint-Maximin werd City af en toe helemaal overlopen. Miguel Almiron en Callum Wilson scoorden op aangeven van de sterke en aalvlugge Fransman.

Na rust maakte Kieran Trippier de 3-1 met een heerlijke vrije trap, maar City knokte zich terug met doelpunten van Erling Haaland en Silva.

De 3-4 hing in de lucht, zeker toen Trippier een rode kaart kreeg na een harde charge op Kevin De Bruyne. De VAR draaide het besluit van de scheidsrechter echter terug, waarna Newcastle zich knap staande hield.