In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Tubbergen stemt unaniem: niet meer dan 150 vluchtelingen in asielhotel

De gemeenteraad van Tubbergen, waar Albergen onder valt, heeft unaniem ingestemd met een motie over het zogenoemde asielhotel in de gemeente. In de motie staat dat de raad maximaal 100 tot 150 mensen wil huisvesten in het pand en dus geen tenten of woonunits wil op een naastgelegen terrein.

Ook wil de raad dat de opvang eindigt binnen de afgesproken termijn en dus niet tussentijds wordt verlengd, schrijft RTV Oost.

De groep asielzoekers moet daarnaast divers van samenstelling zijn en de raad wil dat financiële gevolgen van de opvang niet op het bord van de gemeente terechtkomen. Ook wil de gemeenteraad dat de buurt betrokken wordt bij de plannen.

"Ons doel is om de staatssecretaris te laten zien dat we als raad gezamenlijk optrekken. Dus als coalitie en oppositie zijn we het eens", zegt CDA-raadslid Leon Oosterik bij de regionale omroep.

Morgen gaat het gemeenbestuur van Tubbergen in overleg met staatssecretaris Eric van der Burg over de opvang van asielzoekers in Albergen. Wethouder Ursula Bekhuis reageerde verheugd om de uitslag van de stemming: "Wij nemen dit mee en kunnen ons erin vinden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl