In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Lange rijen voor Spookslotgadgets bij de Efteling: 'Compleet gekkenhuis'

Lange rijen in de Efteling vanochtend, met fans van het Spookslot. In het park ging de verkoop van een boek over de verdwijnende attractie en een speciale Spookslotpin van start.

"Het is een compleet gekkenhuis. Het was eerst dringen bij de ingang en vervolgens rende iedereen als malloten het park in. Alsof hun leven ervan afhing", vertelt liefhebber Bart bij Omroep Brabant.

"In eerste instantie mocht je per persoon vijf boeken en vijf pins kopen. Dat aantal werd vanwege de enorme belangstelling al teruggeschroefd naar drie boeken en drie pins", weet hij.

In onderstaande video is te zien hoe druk het was:

Duwen en dringen in de Efteling voor Spookslot-souvenirs: 'Het was chaos'

Ook Pierre stond in de rij. Volgens hem was de sfeer niet altijd even goed. "Mijn dochtertje Eva (6) en ik stonden zoals de meesten netjes in de rij te wachten tot wij aan de beurt waren. Maar een aantal jonge gasten die achteraan stonden, meenden meer te zijn dan de rest. Die renden naar voren en renden de kinderen omver."

Hij kon voorkomen dat Eva viel, door haar snel op zijn arm te nemen. "Ze is wel erg geschrokken, maar inmiddels is ze weer een beetje bekomen van de schrik", vertelt ook hij bij de regionale omroep.

Waarom hij dan toch al die moeite deed voor de merchandise? "Het is toch iets unieks van de Efteling dat verloren gaat. Een stukje geschiedenis. Dus wil je dit bewaren, thuis."

Zondag 4 september sluit het Spookslot definitief. De attractie maakt plaats voor een nieuwe griezeligattractie: Danse Macabre.

'Niet gedacht dat het zo druk zou worden'

De Efteling laat weten dat alle boeken momenteel zijn uitverkocht. De pins zijn er nog wel. "We hadden wel verwacht dat er veel interesse zou zijn, maar niet dat het zo druk zou worden", zegt een woordvoerder.

Toen bleek dat er meer mensen in de rij stonden dan dat er boeken waren, besloot het park om de boeken en pins ook online te verkopen.

"De online verkoop was een reserve optie, we dachten eigenlijk dat we dat niet hoefden te doen", zegt de woordvoerder. "Uiteindelijk hebben we vanwege de drukte besloten om de pins en boeken ook via de website te verkopen." Wie ze online bestelt, moet nog wel een paar weken wachten totdat ze daadwerkelijk binnen zijn.

Hoe het sprookjesbos uitgroeide tot de Efteling

Advertentie via Ster.nl