NOS NieuwsAangepast

Geen 'Danse macabre' meer, Spookslot verdwijnt uit Efteling

Het Spookslot, een van de oudste attracties van de Efteling, verdwijnt na de zomer uit het park. Het spookhuis moet plaatsmaken voor een overdekte attractie. In 2024 moet dit nieuwe 'themagebied' klaar zijn. Ook bouwt het park een nieuw hotel.

"De attractiecapaciteit van de Efteling wordt met deze toevoeging aanzienlijk uitgebreid. Naar verwachting kunnen straks ongeveer 1250 bezoekers per uur de nieuwe attractie beleven", schrijft het park. Later volgt meer informatie over een 'afscheidsmoment' van het Spookslot.

Omdat de Efteling vanwege de coronamaatregelen al enige tijd gesloten is, is het attractiepark al begonnen met de werkzaamheden voor de bouw van het hotel. Een deel van de parkeerplaats is momenteel ingericht als bouwplaats, omdat het nieuwe hotel wordt gebouwd naast de hoofdingang.

Danse macabre

Het Spookslot werd in 1978 geopend en was de eerste grote attractie buiten het Sprookjesbos. De attractie, ontworpen door Ton van de Ven, toont de ruïne van een oud-Keltisch kasteel, waarin bezoekers naar een acht minuten durende hoofdshow kunnen kijken. De bekende muziek (Danse macabre) is van de hand van de Franse componist Saint-Saëns.

Benieuwd hoe de attractie van binnen eruitziet? Kijk dan deze YouTube-video:

Het Spookslot is niet de enige attractie die verdwijnt. In september vorig jaar viel het doek ook al voor Monsieur Cannibale. Over die attractie was eerder enige ophef ontstaan, critici bestempelden de attractie als een racistische karikatuur.

De Efteling begon als een katholiek sportpark, maar op 31 mei 1952 werd het een Sprookjesbos, dat inmiddels uitgegroeid is tot een groot attractiepark. In deze terugblik kun je zien hoe het er vroeger uitzag:

Hoe het sprookjesbos uitgroeide tot de Efteling

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl