NOS Voetbal

'Onherkenbare Tadic moet nu echt opstaan bij Ajax'

'Onherkenbare Tadic moet nu echt opstaan'

Bij afwezigheid van Antony stond Dusan Tadic zondagmiddag tegen FC Utrecht op de rechtervleugel bij Ajax. Dat was geen doorslaand succes. "Die herken je toch niet terug?", zegt Pierre van Hooijdonk in Studio Voetbal. "Zet hem dan linksbuiten en zet Bergwijn op rechts."

Ook ex-Feyenoorder Karim El Ahmadi was niet onder de indruk. "Dat was niet goed. Hij speelde ongelukkig."

Rafael van der Vaart voorziet een probleem als de 33-jarige aanvoerder zo doorgaat. "Als hij zo speelt en je wisselt hem niet, gaat dat irriteren", aldus Van der Vaart. "Nu werd Berghuis met een goal en een assist gewisseld."

"Hij moet nu echt opstaan", gaat Van der Vaart verder. "Hij heeft een mooie en fantastische carrière gehad, maar moet in wedstrijden laten zien dat hij het nog steeds kan. Anders wordt het een ergernis."

Met de aanstaande transfer van Antony naar Manchester United moet Ajax de rechtsbuitenpositie hoe dan ook anders gaan invullen. "Ik ben fan van Ziyech", zegt El Ahmadi over zijn oud-collega bij het Marokkaanse team. De 29-jarige Hakim Ziyech zit bij Chelsea op een dood spoor en is in beeld om Antony op te volgen.

Ziyech opvolger Antony? 'Ben grootste fan, maar Ajax moet hem niet halen'

"Ziyech is een speler die Ajax verder kan helpen", zegt de oud-Feyenoorder, die onlangs is gestopt als profvoetballer. Van der Vaart ziet een terugkeer van de Marokkaan in Amsterdam niet zitten. "Ik zou Ziyech niet halen. Ik ben zijn grootste fan, maar dan creëer je weer een probleem." Een luxe probleem, bedoelt Van der Vaart.

"Ik zou het geld niet meteen uitgeven", vervolgt de oud-international. "Ik zou eerst een echte keeper halen voor de toekomst. Remko Pasveer doet het goed, maar is al oud. Het is een beetje gek dat Ajax geen keeper heeft op wie je jarenlang kunt voortborduren."

Keeper halen

Met Jay Gorter heeft Ajax wel een 22-jarige keepersbelofte in huis, maar die kende een dramatische start in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. En Ajax heeft naast de 38-jarige Pasveer de beschikking over de nog één jaar oudere Maarten Stekelenburg. "Je moet iemand van naam halen die een paar jaar bij Ajax kan spelen", zegt Van der Vaart.

Pierre van Hooijdonk zou ook niet met miljoenen gaan smijten. "Ik zou het op de bank laten staan. Je kunt je oriënteren en voor volgend seizoen gaan kijken naar de opvolging van Tadic, Blind, Pasveer en Stekelenburg."

Kijk hieronder naar de vaste rubrieken Eindsignaal over Piet Kraak (door Frank Heinen) en Korte Corner over Fortuna Sittard (door Marcel van Roosmalen) en het fragment over een middenvelddilemma bij Feyenoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl